Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Μάγειρας είμαι»
Showbiz

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Μάγειρας είμαι»

Για το πόσο καλό ή πόσο κακό έκανε η τηλεόραση στη μαγειρική, αλλά και στον ίδιο αποκαλύπτει στο Hello ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Δηλώνεις μάγειρας η chef;

«Πάντα δήλωνα μάγειρας. Και δεν καταλαβαίνω τη διαφορά. Εσύ μπορείς να με αποκαλέσεις όπως θέλεις, εμένα δε θα μου κάνει καμία διαφορά. Είναι αστείο να το συζητάμε. Μαγειρεύω, αυτή είναι η δουλειά μου, μάγειρας είμαι».

Πιστεύεις ότι στην άνθιση και στην γκλαμουριά συνετέλεσε η έκρηξη τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής των τελευταίων χρόνων;

«Σαφώς, δεν το συζητάμε. Έκανε μεγάλο καλό. Έδωσε ώθηση στο χώρο. Αλλά έκανε κι ένα κακό. Υπήρξε μια ωραιοποίηση των πραγμάτων. Για να φτιάξεις μια συνταγή, μερικές φορές χρειάζονται ώρες προετοιμασίας. Έπειτα, φτάνεις σ' ένα επίπεδο μετά από σειρά ετών- μέσα σε κουζίνες. Δε βγαίνεις ξαφνικά να κάνεις ένα σούπερ πιάτο έτσι απλά. Έχουν προηγηθεί χρόνια σκληρής δουλειάς».

Και αποτυχιών και συνταγών που δεν έχουν «βγει», φαντάζομαι;

«Όχι μόνο στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν. Και τώρα μπορεί να μη μου «βγει» μια συνταγή, θα δοκιμάσω, θα αποτύχω, θα την ξαναφτιάξω. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι. Μπορεί με το χρόνο να αυτοματοποιούνται κάποια πράγματα, αλλά το κυνήγι της συνταγής είναι πάντα ζωντανό. Και το μυστικό είναι να δοκιμάζεις».

Η τηλεόραση σε προσωπικό επίπεδο τι σου προσέφερε και τι σου πήρε;

«Μου πρόσφερε πολλά. Καταρχάς, κέρδισα χρήματα που δε θα κέρδιζα με άλλον τρόπο. Έπειτα, έφερε πολύ κόσμο στα εστιατόρια μου, που νομίζω ότι αυτό είναι και το ουσιαστικά κέρδος της προβολής. Όχι μόνο να σε βλέπουν σαν μάγειρα, αλλά να σε «δοκιμάζουν» κιόλας, τρώγοντας τα πιάτα σου. Αλλά δε μου πήρε και κάτι. Δεν άλλαξε η ζωή μου και δε θα μπορούσε να αλλάξει λόγω της τηλεόρασης. Όπως ζούσα, έτσι ζω».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved