Δημήτρης Πιατάς: «Έχω υποστεί τον ρατσισµό της κωµικότητάς µου»
Showbiz

Δημήτρης Πιατάς: «Έχω υποστεί τον ρατσισµό της κωµικότητάς µου»

Ο Δημήτρης Πιατάς πρωταγωνιστεί στο θέατρο στη σουρεαλιστική κωμωδία «Ισορροπιστής αεροσκαφών» και από μόνο του ως έργο ασχολείται με τον ρατσισμό τον οποίο ο ίδιος παραδέχεται πως έχει βιώσει σε μεγάλο βαθμό στη δουλειά του.

Το έργο ασχολείται και µε τον ρατσισµό. Τον έχεις υποστεί ποτέ ο ίδιος;

«Έχω υποστεί τον ρατσισµό της κωµικότητάς µου. Επειδή υπηρετώ την κωµωδία (που θεωρώ σηµαία και ιδεολογία µου), είδος που περιέχει το στοιχείο της ελαφρότητας, κάποιοι θεωρούν πως δεν µπορώ να µιλάω σοβαρά, να λέω την αλήθεια µου µε τον δικό µου τρόπο. Και όχι απλώς αρνούνται να την ακούσουν, αρνούνται και να την εκφράζω. Στον Μεσαίωνα, κάθε φεουδάρχης ή απόλυτος ηγεµόνας διέθετε έναν γελωτοποιό που του έλεγε την αλήθεια µε αστείο τρόπο και το κεφάλι του δεν κινδύνευε. Στον σηµερινό, µεταµοντέρνο «µεσαίωνα», ο αντίστοιχος γελωτοποιός διακινδυνεύει πρώτα απ’ όλα το κεφάλι του».

Τελικώς, η «ταµπέλα» του κωµικού ωφέλησε ή έβλαψε την καριέρα σου;

«Μόνο µε ωφέλησε. Το αντικείµενο που υπηρετώ σε κάνει ευπρόσδεκτο οπουδήποτε. Εγώ προσωπικά δεν αντιµετώπισα ποτέ ανεργία. Κάθε σεζόν είχα δέκα προτάσεις για δουλειές. Σιγά-σιγά αυτό φθίνει, αλλά το θεωρώ πολύ φυσικό και το καταλαβαίνω. Κάποια στιγµή, οφείλουµε ως καλλιτέχνες να παραχωρούµε τη θέση µας στους νεότερους. Εξάλλου τη µονιµότητα δεν την επιθύµησα ποτέ».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved