Νίκος Μάνεσης: «Ό,τι κάνω το κάνω διαφορετικά»
Showbiz

Νίκος Μάνεσης: «Ό,τι κάνω το κάνω διαφορετικά»

Τέταρτη χρόνια για την εκπομπή 60' Ελλάδα! Τι πιστεύει πως είναι αυτό που κάνει τους τηλεθεατές να βλέπουν την εκπομπή του Νίκου Μάνεση;

«Ό,τι κάνω το κάνω διαφορετικά. Σε κάποια μέρη τα οποία επισκέπτομαι έχουν πάει εκατοντάδες πριν από μένα και εκατοντάδες μετά από μένα. θεωρώ ότι σ' αυτή την εκπομπή μπαίνει το προσωπικό μου στίγμα. Ο τρόπος που προσεγγίζουμε και μαντάρονται τα θέματα είναι διαφορετικός. Εμείς μαντάρουμε βίντεο κλιπ και η εκπομπή είναι πάρα πολύ σφιχτή και με νεύρο. Ενώ σε αντίστοιχα οδοιπορικά του παρελθόντος μπορεί να υπήρχαν τρεις ή τέσσερις οι οποίοι έδιναν συνέντευξη, σε εμάς στην ΓΗΟ απλή ή «την πιο αποτυχημένη εκ-πομπή» μιλούν 60 ή 70 άτομα. Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει και τον ταξιδεύουμε μέσω της εκπομπής» τόνισε στο Mytv.

-Η εκπομπή δεν είναι προσωποκεντρική! Γιατί έχετε επιλέξει να την δομήσετε μ' αυτόν τον τρόπο;

«Ακριβώς γιατί με κούρασε να βλέπω εκπομπές που ήταν προσωποκεντρικές και το 90% ήταν ο παρουσιαστής-στρια και ολίγον από τον τόπο που επισκεπτόταν. Εγώ, σ' αυτή την εκπομπή, ακολουθώ μια πολύ απλή συνταγή: Αποφεύγω να κάνω αυτά τα οποία με ενοχλούσαν σε άλλες εκπομπές. Η παρουσία μου πιστοποιείται σε κάποια σημεία. Αν αθροίσετε τον τηλεοπτικό χρόνο στον οποίο εγώ φαίνομαι, δεν υπερβαίνει τα πέντε με έξι λεπτά σε 70-80 λεπτά εκπομπής. Όταν, λοιπόν, ο παρουσιαστής φαίνεται σε συνέντευξη ή σε κάποια δραστηριότητα ή σε ένα πέρασμα για ένα πεντάλεπτο, στα 80 λεπτά καταλαβαίνετε ότι η πρόθεση του είναι απλώς να πιστοποιήσει την παρουσία του και να εμφανίζεται μόνο όταν υπάρχει αναγκαιότητα. Ο κόσμος «μετράει» και οι περιοχές.»

-Αρκούν αυτά τα λεπτά για να παρουσιάσετε μια τοποθεσία και τους ανθρώπους που την κατοικούν;

«Ποτέ δεν αρκεί. Μπορείς να πεις πολλά πράγματα σε ένα λεπτό, αλλά μπορείς να πεις πολλά περισσότερα σε δύο ή τρεις ώρες. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι ένα μίνιμουμ για να δώσει ερεθίσματα, να γνωρίσει ανθρώπους και περιοχές ο τηλεθεατής και να αποτελέσει ένα έναυσμα ώστε κάποια στιγμή να επισκεφθεί την περιοχή.»

-Τελικά, η Ελλάδα και οι ομορφιές που κρύβει είναι υποτιμημένες;

«Εμείς οι ίδιοι υποτιμάμε την Ελλάδα. Επειδή έχω ταξιδέψει πολύ, κατά την προσωπική και ταπεινή άποψη μου, η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα του πλανήτη. Συνδυάζει πολλά πράγματα. Έχει οπό σεληνιακό τοπίο, δάση, ποτάμια, βουνά και παραλίες, μέχρι πράσινα νησιά, ξερά νησιά, λίμνες, και πάλι από την αρχή. Δηλαδή, είναι μια μικρή χώρα με πολλές εναλλαγές στο φυσικό περιβάλλον, το οποίο είναι αυτό που την κάνει ιδιαίτερη. Επίσης, η χώρα αυτή έχει ένα απίστευτο «DΝΑ». Ασελγούμε. πάνω στην Ελλάδα εδώ και αιώνες και ακόμη αντέχει. Τα σκουπίδια μας τα πετάμε όπου να 'ναι, τα δάση τα καταστρέφουμε, τις θάλασσες τις ρυπαίνουμε, τα ποτάμια τα μολύνουμε. Κι όμως, βλέπετε τι ισχυρό «DΝΑ» έχει και αντέχει. Η Ελλάδα είναι μια συγκλονιστική χώρα και κρίμα που ο Έλληνας δεν την έχει ανακαλύψει.»

-Πώς επιλέγετε τα μέρη που θα παρουσιάσετε; Ποια είναι τα κριτήρια σας;

«Επιλέγω μέρη τα οποία θα ήθελα να επισκεφθώ. Αν υποθέσουμε ότι είμαι ένας εξιδεικευμένος τηλεθεατής λόγω της θέσης μου, θα ήταν ελ-κυστικό και για τον μέσο Έλληνα να δει περιοχές που μπορεί να μην επισκεφθεί ποτέ. Από την άλλη, οι καιρικές συνθήκες πολλές φορές μας καθηλώνουν και πηγαίνουμε σε περιοχές όπου έχει πάει ο μέσος Έλληνας. Εκεί καταγράφουμε τη διαφορετική οπτική. Πα παράδειγμα, στο Πήλιο, μια εκπομπή που θα προβληθεί στις επόμενες εβδομάδες, την έχουμε «δει» μέσα από δύο βασικές δραστηριότητες: Η μία είναι το τρενάκι του Πηλίου και η άλλη είναι η δυνατότητα για κανόε καγιάκ, πτώση σε καταρράκτες και καταρρίχηση σε φαράγγια. Μας αρέσει να διαφοροποιούμαστε.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved