Κοραλία Καράντη: «Οι ηθοποιοί πλέον είναι στη χειρότερη μοίρα»
Showbiz

Κοραλία Καράντη: «Οι ηθοποιοί πλέον είναι στη χειρότερη μοίρα»

Η Κοραλία Καράντη σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές της καριέρας της και στην οικονομική κρίση.

Το θέατρο είναι παρηγορητικό;

Σαφώς, το θέατρο είναι παρηγορητικό. Με την έννοια ότι, μπορεί να πάρει τη ψυχή και να την ελαφρύνει. Να πάρει τη ψυχή, να τη βγάλει από τα βάρη της καθημερινότητας και να τη σπρώξει προς τα πάνω, να ταξιδέψει. Αυτό είναι το θέατρο. Και έτσι είναι και πολιτική πράξη. Δεν είναι μόνο συναίσθημα, αλλά και νοητική διαδικασία. Ένας ήρωας έργου, είναι μια κλωστή μέσα σε ένα πολύχρωμο υφάδι. Αυτό το αποτέλεσμα, εφόσον μιλά για τα ανθρώπινα, δεν είναι δυνατόν να μην είναι και πολιτική πράξη.

Αν και μεγαλώσατε σε ένα υγιές θεατρικό περιβάλλον, με μητέρα την Αφροδίτη Γρηγοριάδου, νονά την Έλλη Λαμπέτη, φαντάζομαι θα συναντήσατε και πολλές “Αρκάντινες” στο καλλιτεχνικό χώρο….

Βεβαίως, και συνάντησα πολλές “Αρκάντινες”. Όχι μόνο στο θέατρο, αλλά ολόγυρά μας. Άνθρωποι που δεν έπρεπε να κάνουν παιδιά. Το να κάνεις ένα παιδί, είναι ένα εφ΄ όρου ζωής συμβόλαιο. Το να κάνεις ένα παιδί, σημαίνει ότι δίνεις προτεραιότητα σε μια άλλη ζωή, πάνω και από τη δική σου. Αυτό, λίγοι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν. Η “Αρκάντινα” βεβαίως, έχει και πολλές ενοχές. Στο “Γλάρο” πολλές φορές κάνει κάτι κι αμέσως μετανιώνει. Μάλιστα, με το πάθος που πράττει το οτιδήποτε, με το ίδιο πάθος το μετανιώνει. Αυτό άλλωστε, είναι ένα βασικό στοιχείο της ρώσικης ψυχής-του ρώσικου ταπεραμέντου. Αυτό είναι και το μόνο της ελαφρυντικό.

Το επάγγελμα του ηθοποιού, από οικονομικής πλευράς, τείνει να γίνει χόμπι….

Δεν συμβαίνει μόνο στο επάγγελμα του ηθοποιού. Είναι, όμως, αλήθεια, πως υπάρχουν ηθοποιοί, σε μεγάλο ποσοστό, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Ποτέ στην Ελλάδα, η δουλειά του ηθοποιού δεν ήταν επάγγελμα για να βιοποριστείς άνετα. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει αυτό. Ο ηθοποιός δεν έχει καμία σχέση με τους τραγουδιστές και σχετικά επαγγέλματα, σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι. Πέρασε ένα μικρό διάστημα, που λόγω της ιδιωτικής τηλεόρασης και των “χρυσών” χρόνων σε αυτή, ήταν καλά τα πράγματα, αλλά αυτό-όχι απλώς τέλειωσε!-πέρασε ανεπιστρεπτί. Οι ηθοποιοί πλέον, είναι στη χειρότερη μοίρα, αλλά δεν είναι οι μόνοι. Κάποιος εκμεταλλεύεται-αν θελήσει-την ανάγκη των ηθοποιών να υπάρξουν καλλιτεχνικά. Εκεί δυστυχώς ελλοχεύει ο κίνδυνος, ο καλλιτέχνης-όντως-να λειτουργεί ως χομπίστας.

Πηγή:outnow

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved