Η περίπτωση του Χατζηγιάννη κριτήριο για το… ΣτΕ!
Showbiz

Η περίπτωση του Χατζηγιάννη κριτήριο για το… ΣτΕ!

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη συνταγματικότητα ή μη των αναδρομικών φοροελέγχων, για το διάστημα πριν από το 2010.

Η απόφαση του ΣτΕ θα εκδοθεί στο πλαίσιο πιλοτικής δίκης και θα έχει εφαρμογή σε όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια με αυτό το αντικείμενο. Μία από τις εν λόγω υποθέσεις είναι και αυτή του Μιχάλη Χατζηγιάννη, τον οποίο οι φορολογικές Αρχές έχουν καλέσει να καταβάλει, για τα οικονομικά έτη 2011 και 2012, φόρους ύψους 3.700.000 ευρώ.

Με αφορμή τις ενστάσεις που υπέβαλε ο τραγουδιστής όπως αναφέρει η Espresso, το διοικητικό δικαστήριο απέστειλε σημαντικά προδικαστικά ερωτήματα στο ΣτΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, με απόφασή του η οποία εκδόθηκε το 2013, έχει ταχθεί υπέρ των φορολογουμένων.

Μέχρι να εκδοθεί η κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναδρομική φορολόγηση, αναστέλλεται η εκδίκαση παρόμοιων υποθέσεων στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, το ζήτημα βρίσκεται ενώπιον του Β' Τμήματος, ωστόσο, αν κριθούν αντισυνταγματικές οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, θα παραπεμφθεί στην Ολομέλεια.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved