Θέμις Μπαζάκα: «Μεγάλωσα σε ένα μικροαστικό και θρησκόληπτο περιβάλλον»
Showbiz

Θέμις Μπαζάκα: «Μεγάλωσα σε ένα μικροαστικό και θρησκόληπτο περιβάλλον»

Η Θέμις Μπαζάκα σε συνέντευξή της μίλησε για τα παιδικά της χρόνια και την απόφασή της να γίνει ηθοποιός.

Εσείς σε τι περιβάλλον μεγαλώσατε;

«Μεγάλωσα σε ένα μικροαστικό περιβάλλον, συντηρητικό και θρησκόληπτο. Γεννήθηκα τη δεκαετία του ’50, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά τότε, οι γονείς μου ήταν δάσκαλοι, έπαιρναν μεταθέσεις σε χωριά της Μακεδονίας και πέρασα τα παιδικά μου χρόνια σε αυλές, πολύ όμορφα και ελεύθερα. Οι γονείς μου ήταν πάρα πολύ καλοί άνθρωποι, με όλες όμως τις φοβίες εκείνης της εποχής. Δεν ήθελαν στην αρχή να γίνω ηθοποιός, ωστόσο όχι μόνο το δέχτηκαν, αλλά με υποστήριξαν κιόλας, γιατί αναγνώρισαν σε μένα τι ήθελα να κάνω».

Τι θέλατε δηλαδή να κάνετε;

«Εγώ ήθελα να γίνω ηθοποιός, κυρίως του σινεμά, και δεν ήμουν διατεθειμένη, γιατί ήμουν και πάρα πολύ τζόρας, να κάνω καμία υποχώρηση. Πολλές φορές, ήμουν και πάρα πολύ άγρια, με την αγωνία μη τυχόν με δει κάποιος διαφορετικά. Με απασχολούσαν πολύ ο σεξισμός και η θέση της γυναίκας. Θεωρούσα ότι το μυαλό μας είναι το πιο σημαντικό πράγμα και ήθελα αυτό να βλέπουν πρώτα σε εμένα».

Γιατί θέλατε να γίνετε ηθοποιός του σινεμά;

«Γιατί αγαπούσα τον κινηματογράφο και γιατί πίστευα πραγματικά ότι μπορούσες μέσα στη σκοτεινή αίθουσα να μεταφερθείς σε μια άλλη πραγματικότητα. Το θέατρο είναι μεν μια υψηλή τέχνη και μπορεί να σε συγκινήσει, να σε βάλει σε σκέψεις, μόνο όμως όταν είναι ωραίο, ενώ ακόμη και σε μια μέτρια ταινία κάτι μπορείς να βρεις. Δεν έχω παρατήσει ταινία στη μέση, ενώ από θεατρική παράσταση έχω γλιστρήσει διακριτικά έξω, δεν το αντέχω όταν δεν είναι καλό».

Πηγή: Το Βήμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved