Νεοκλής Νεοκλέους: Ο ρόλος του και οι εξελίξεις στα Δίδυμα Φεγγάρια
Showbiz

Νεοκλής Νεοκλέους: Ο ρόλος του και οι εξελίξεις στα Δίδυμα Φεγγάρια

O Νεοκλής Νεοκλέους υποδύεται στη σειρά Δίδυμα Φεγγάρια τον μοναχό Αμβρόσιο-Ανδρέα.

«Η εμφάνιση του Ανδρέα θα λύσει τον γρίφο, θα δώσει όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα, θα βάλει τα πράγματα σε μία ροή. Επίσης, θα βάλει την τάξη στην ακαταστασία, στη σύγχυση που υπάρχει μέσα στους χαρακτήρες και έξω στο περιβάλλον τους, σε μία ομαλή ροή που έχει ελπίδα και σε έναν δρόμο που έχει βάση την αγάπη και τα σωστά θεμέλια της οικογένειας. Ακόμα, θα δώσει πάρα πολλές απαντήσεις σε όλα αυτά που συμβαίνουν στο σίριαλ και στους χαρακτήρες. Η αλήθεια είναι πως είναι κομβικός ως χαρακτήρας ο Ανδρέας-Αμβρόσιος. Ο χαρακτήρας αυτός προσφέρει αγάπη, συγχώρεση, υπομονή, καρτερικότητα. Δηλαδή είναι σαν να υπάρχει ένα κουδουνάκι στο μυαλό όλων των χαρακτήρων που τους λέει ότι δεν υπάρχει διέξοδος αν δεν ακολουθήσετε λίγο τη θετική πλευρά της ανθρωπινής σας ύπαρξης» τόνισε στο Mytv.

-Ποιο είναι το μυστικό που συνδέει τον μοναχό Αμβρόσιο-Ανδρέα με τον Παύλο;

«Η Αλίκη είναι το μυστικό που τους συνδέει και όλα όσα έγιναν στο παρελθόν. Αυτός είναι ο συνδετικός κρίκος των δύο αυτών χαρακτήρων. Η Αλίκη τους συνδέει. Εκείνη μπορεί να ήταν και ο λόγος που είχαν χωρίσει, και αυτή πρέπει να πειστεί πλέον από αυτόν τον νέο δρόμο που ανοίγεται. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει ευτυχισμένο τέλος. Εμένα με απασχολεί που αυτός ο άνθρωπος ανατρέπει τον τρόπο που μέχρι στιγμής όδευαν τα πράγματα. Είναι το μη αναμενόμενο. Κανείς δεν πρόσμενε αυτή την ανατροπή. Ούτε εγώ ο ίδιος που τη διάβασα.»

-Για ποιον λόγο ο Ανδρέας αποφάσισε τότε να εγκαταλείψει την εγκόσμια ζωή και να ζήσει στο μοναστήρι;

«Όχι από απογοήτευση, επειδή υπήρχε κάποιος ερωτικός ή οικογενειακός λόγος. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι νιώθουν ένα κάλεσμα. Αυτό μπορώ να το πω γιατί το έχουν εξομολογηθεί πολλοί γέροντες στα βιβλία τους. Δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε έχω φτάσει σε τέτοια πνευματικά επίπεδα. Αλλά υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που νιώθουν το κάλεσμα από μία υψηλότερη συμπαντική δύναμη, που τους καλεί να αφιερώσουν τη ζωή τους σε κάτι πολύ ανώτερο από τα εγκόσμια και να αποκολληθούν από τα πάθη. Δεν ήταν αυτά που είχε ζήσει. Μπορεί να ήταν το σπρώξιμο σε ένα πιο βασανιστικό πεδίο όσον αφορά τη σκέψη του και να βρει τον πραγματικό του εαυτό.»

-Βλέποντας αποσπάσματα από το παρελθόν, αντιλαμβανόμαστε πως ο Ανδρέας ήταν παράφορα ερωτευμένος με την Αλίκη. Για ποιον λόγο αποφάσισε να θυσιάσει τον ερωτά του;

«Ο Ανδρέας δεν σταμάτησε να αγαπά την Αλίκη, αλλά η αγάπη του έχει μεταβεί σε ένα άλλο στάδιο, που ο ίδιος έχει επιλέξει. Η αγάπη εμπερικλείει τον έρωτα, τη φιλία, τη στοργή, και αυτός ο άνθρωπος έχει μπει σε ένα άλλο επίπεδο. Δηλαδή, βαδίζει με την αγάπη ως κίνητρο, ως δύναμη της βούλησης και της θέλησης. Γι' αυτό θυσιάζει τον έρωτα. Ο έρωτας είναι ένα μέρος της αγάπης, δεν είναι ολόκληρη η αγάπη. Παρ' όλα αυτά ο Ανδρέας έχει συγχωρέσει τον Παύλο πραγματικά; Ο Ανδρέας δεν θα μπορούσε να υπάρξει ως χαρακτήρας, αν δεν είχε προηγουμένως συγχωρέσει τον αδελφό του. Η υπόσταση του θα ήταν αμφιλεγόμενη. Η συγχώρεση γι αυτόν είναι από τα μέγιστα πράγματα που πρέπει να εμπεριέχονται στον τρόπο με τον οποίο ζει, λειτουργεί, δρα και αντιδρά.»

-Όταν η Αλίκη μάθει πως ο Ανδρέας ζει, πόσα θα επηρεαστεί από αυτό η ζωή του;

«Δεν αλλάζει ουσιαστικά η ζωή του. Ό,τι έρχεται στη ζωή του εκείνος είναι πράος, λογικός, υπομονετικός, γαλήνιος. Αυτός είναι ο αγώνας του να κρατηθεί στον δρόμο της πίστεως, το μοναδικό που έχει να κάνει είναι να υπομένει. Δεν αλλάζει η ζωή του, απλώς με υπομονή οτιδήποτε έρχεται, είτε είναι πρόβλημα είτε γρίφος είτε σχέση οικογένειας, ξέρει ότι με την πίστη που έχει όλα θα οδεύσουν στον σωστό δρόμο.»

-θα προσπαθήσει να προσεγγίσει την Αγάπη και την Ελισάβετ;

«Λογικά θα πρέπει να τα κάνει όλα αυτά. θα δούμε πώς θα εξελιχθεί...»

- Τι ήταν αυτό που σας έκανε να δεχτείτε την πρόταση και να συμμετάσχετε στη σειρά;

«Μου τηλεφώνησε ο Κούλλης Νικολάου, με τον οποίο γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Είναι αγαπημένος φίλος. Πρώτος λόγος, λοιπόν, ήταν ο Κούλλης, αλλά και ο Ανδρέας Γεωργίου, με τον οποίο γνωριζόμαστε. Δεύτερος λόγος ήταν ο ρόλος. Δεν είχα κάνει κάτι παρόμοιο μέχρι στιγμής τηλεοπτικά και θεατρικά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved