Δημήτρης Καρατζιάς: Παίζοντας θέατρο για κρατούμενους φυλακών
Showbiz

Δημήτρης Καρατζιάς: Παίζοντας θέατρο για κρατούμενους φυλακών

Η παράσταση Μικρές Ιστορίες Φόνων, βασισμένη σε αληθινά εγκλήματα πάθους, ταξίδεψε στις γυναικείες φυλακές της Θήβας για να ψυχαγωγήσει τις κρατούμενες.

Ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Καρατζιάς, διηγείται στοPeople την εμπειρία.


Η υπόθεση αφορά μια γυναίκα που έφτασε στα άκρα για ένα ανεξέλεγκτο πάθος. Κεντρικό πρόσωπο του έργου είναι μια διάσημη παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής, πρώην βασίλισσα της τηλεθέασης, που καταλήγει στη φυλακή για ένα έγκλημα πάθους. Μέσα από το κελί της ζητά από πέντε συγκρατούμενές της να της διηγηθούν πώς βρέθηκαν στη φυλακή.

Πέντε ιστορίες γεμάτες χαμένα όνειρα, χαμένα πάθη, χαμένες ζωές.


«Το κείμενο είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις κοπέλες που ήταν έγκλειστες στη φυλακή και πολύ συγκινητικό. Μόλις τελείωσε η παράσταση, μας πλησίασαν αρκετές γυναίκες, μας αγκάλιασαν και μας ευχαρίστησαν για αυτό που είδαν» αναφέρει ο σκηνοθέτης, ξετυλίγοντας τις εικόνες που διαδραματίστηκαν μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.
Κάτι που έμεινε έντονα χαραγμένο στη μνήμη του; «Μια νεαρή κοπέλα, που είχε σκοτώσει την πεθερά της πάνω σε έναν καβγά, μας είπε “για ένα λάθος κατέστρεψα τη ζωή μου”. Θυμάμαι έντονα τα λόγια της και την έκφραση του προσώπου της. Τότε συνειδητοποίησα σε πόσο ακραία σημεία μπορεί να μας ωθήσει μια κακή στιγμή. Για μένα αυτό είναι το βασικό μάθημα ζωής μετά από αυτή την επίσκεψη» εξομολογείται ο Δημήτρης Καρατζιάς.

«Έχουν γίνει πολλά εγκλήματα στο όνομα της αγάπης. Υπάρχει κι αυτή η σκοτεινή πλευρά. Όταν μια σχέση δεν είναι υγιής και υπάρχει ζήλια, φθόνος, κτητικότητα, μπορείς να οδηγηθείς ακόμα και στο έγκλημα...» συμπληρώνει.


Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της παράστασης παρατηρούσε τις έντονες αντιδράσεις των έγκλειστων γυναικών, καθώς πολλές από αυτές αναγνώρισαν κομμάτια της προσωπικής τους ζωής.

«Ένιωσα πως είχαν μια τεράστια ανάγκη να γελάσουν και να εκτονωθούν. Όλες οι αντιδράσεις τους ήταν σε υπερθετικό βαθμό. Στους πιο κωμικούς μονολόγους γέλασαν πολύ και μιλούσαν μεταξύ τους. Σίγουρα μέσα από το κείμενο αναγνώρισαν στοιχεία που τις ώθησαν σε ένα από τα εγκλήματα. Μάλιστα υπήρξαν κάποιες ακραίες αντιδράσεις. Σε ένα κείμενο που η ηθοποιός είπε “τον σκότωσα”, δυο-τρεις κοπέλες φώναξαν “και καλά του έκανες”. Οι περισσότερες στο συγκεκριμένο ίδρυμα είναι βαρυποινίτισσες».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved