Δημήτρης Κοντολάζος: «Όταν κατέβηκα στην Αθήνα, τα βρήκα... μπαστούνια»
Showbiz

Δημήτρης Κοντολάζος: «Όταν κατέβηκα στην Αθήνα, τα βρήκα... μπαστούνια»

O Δημήτρης Κοντολάζος θυμάται το παρελθόν και αποκαλύπτει… 

-Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

«Γεννήθηκα το 1951 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Εχω μια αδελφή, τη Μαίρη, πιο μικρή από μένα. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν χαλαρά, με ανέμελα παιχνίδια στις αλάνες, με ποδήλατα και στη συνέχεια με μηχανάκια. Ο πατέρας μου δούλευε στη ΔΕΗ, στις εναέριες βλάβες, και η μητέρα μου ασχολιόταν με τα οικιακά. Στην Κατοχή ο πατέρας μου έπαιζε μπουζούκι και τραγουδούσε με μια κομπανία, αλλά τα παράτησε γιατί ένα βράδυ τούς απείλησαν οι Γερμανοί ότι θα τους σκοτώσουν και από τότε τρόμαξαν και «κρέμασαν» τα όργανα. Ομως πάντα στο σπίτι μας ακουγόταν μουσική κι εγώ από μικρό παιδί τραγουδούσα στις παρέες» τόνισε στην Espresso.

-Εχω ακούσει ότι στην εφηβεία σου δούλευες σε συνεργείο αυτοκινήτων.

«Ναι, ήμουν μηχανικός αυτοκινήτων. Δούλευα σε γνωστή αντιπροσωπία στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα πήγαινα σε τεχνική σχολή, στον Ευκλείδη. Ομως τα παράτησα για να γίνω τραγουδιστής. Από το πρωί ως το βράδυ τραγουδούσα και οι φίλοι μου με ξεσήκωσαν να ασχοληθώ επαγγελματικά. Ετσι, στα δεκαεπτά μου, πήγα και βρήκα τον γείτονά μου, τον Γρήγορη Τζιστούδη, έναν σπουδαίο σολίστα του μπουζουκιού, που αργότερα, όταν μετακόμισε στη Σουηδία, έπαιξε σε συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη και του Ιβ Μοντάν, για να με βοηθήσει να μάθω διάφορα τραγούδια. Υστερα από δύο χρόνια, τα οποία πήγαινα το πρωί στο συνεργείο και το βράδυ εμφανιζόμουν σε κάποια μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο με το τραγούδι. Πήγα στο θρυλικό Αριγκάτο, όπου συνάντησα την Ξανθίππη Καραθανάση, τη Λιζέττα Νικολάου και τους Charms.»

-Πώς βρέθηκες στην Αθήνα;

«Ο μάνατζερ των Charms, o Kώστας Τσιρώνης, μαζί με την Ξανθίππη Καραθανάση, που κατέβαιναν στην Αθήνα για να εμφανιστούν σε μαγαζί, με κάλεσαν να τους ακολουθήσω για να βρω κι εγώ την τύχη μου, που λένε. Αλλωστε στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούσα να προχωρήσω γιατί οι εταιρίες δίσκων ήταν στην πρωτεύουσα. Οταν κατέβηκα, λοιπόν, στην Αθήνα, τα βρήκα... μπαστούνια -έμενα σε ένα δωματιάκι με μια κουζινούλα και μια πλαστική ντουλάπα- κι επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη, αλλά ύστερα από λίγο καιρό επανήλθα γιατί είχα καταλάβει πως το... πρωτάθλημα παιζόταν εκεί.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved