Μαχαιρίτσας: «Κάνουμε τις πενταπλές συναυλίες για να πάρουμε το 1/3 των χρημάτων που παίρναμε κάποτ
Showbiz

Μαχαιρίτσας: «Κάνουμε τις πενταπλές συναυλίες για να πάρουμε το 1/3 των χρημάτων που παίρναμε κάποτ

Ύστερα από τόσα χρόνια στη μουσική, τι σηματοδοτεί για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα η λέξη συναυλία;

«Για μας τους καλλιτέχνες οι συναυλίες είναι η ζωή μας. Έτσι έχουμε συνηθίσει να περνάμε τα καλοκαίρια μας και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Είμαστε με μια βαλίτσα στο χέρι και γυρίζουμε την Ελλάδα συνδυάζοντας τη δουλειά μας με τις διακοπές. Είναι κουραστικό, αλλά είναι παράλληλα και πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις τις αντιδράσεις του κόσμου από τόπο σε τόπο» τόνισε στο Έθνος.

-Ποια είναι η γνώμη σας για τον αποκλεισμό κάποιων χώρων που δεν δέχτηκαν την πρόταση των διοργανωτών συναυλιών για μείωση των τιμών τους;

«Κοιτάξτε, ανέβηκε ο ΦΠΑ και η αύξηση αυτή πρέπει με κάποιο τρόπο να απορροφηθεί. Εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε κάνει πολύ μεγάλες περικοπές στις αμοιβές μας, δεν μπορούμε όμως να κόψουμε από το χαμηλό μεροκάματο των μουσικών. Προκειμένου λοιπόν να μην ανεβάσουμε το εισιτήριο, προτείναμε στους δήμους, στους οποίους ανήκουν οι συναυλιακοί χώροι, να μειώσουν λίγο το ποσοστό της αμοιβής τους. Κάποιοι το δέχτηκαν, κάποιοι άλλοι όχι. Τι να κάνουμε... Δεν υπήρχε πάντως εναλλακτική λύση.»

-Είναι πράγματι τόσο δύσκολα τα πράγματα; Πόσα εισιτήρια πρέπει να «κοπούν» σε μια συναυλία για βγει έστω κι ένα μικρό κέρδος;

«Είναι δύσκολα. Πλέον κάνουμε τις πενταπλές συναυλίες για να πάρουμε το 1/3 των χρημάτων που παίρναμε κάποτε. Για να βγάλεις τα έξοδα μιας συναυλίας πρέπει να κόψεις περισσότερα από 1.000 εισιτήρια και για να έχεις ένα μικρό κέρδος πάνω από 1.400. Δεν είναι μικρά νούμερα αυτά, είναι τεράστια. Δεν είναι εύκολο να μαζεύεις συνέχεια τόσο κόσμο.»

-Τα εισιτήρια των ελληνικών συναυλιών θεωρείτε πως είναι φθηνά;

«Τα εισιτήρια κινούνται πλέον μεταξύ 10 και 12 ευρώ. Χαμηλά είναι, αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Ο κόσμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθει κι εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να του στερήσουμε τη χαρά της συναυλίας που θέλει πολύ να δει.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved