Στέλιος Μάινας: «Όσες ζωές κι αν ζούσα θα τα άλλαζα όλα»
Showbiz

Στέλιος Μάινας: «Όσες ζωές κι αν ζούσα θα τα άλλαζα όλα»

Ο Στέλιος Μάινας έχει στο ενεργητικό του αξιόλογες δουλειές.

Πως βλέπετε τον χώρο στην περίοδο της κρίσης; Γίνονται αξιόλογες δουλειές;
«Φυσικά γίνονται αξιόλογες δουλειές, τα τελευταία δέκα χρόνια το επίπεδο των παραστάσεων μας, από όλες τις απόψεις είναι πολύ ψηλά. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους φίλους μας, τους Ευρωπαίους και αν αναλογιστούμε τον αριθμό των θεατρικών μας σκηνών, αλλά και έργων που ανεβαίνουν κάθε χρόνο, μάλλον υπερτερούμε όλων»

Τι κάνει έναν ηθοποιό να ξεχωρίσει;
«Η δουλειά συνδυασμένη με την ικανότητα αντίληψης και αισθητικής απόδοσης, που λέγεται ταλέντο. Αυτά τα δυο, περνώντας τα χρόνια αλλάζουν μορφή και γίνονται απλώς γνώση και κατανόηση».


Ποιες οι στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας σας; Κάνετε όνειρα;
«Οι καλλιτέχνες, στην ιδανική κοινωνία, θα έπρεπε να ήταν προστατευμένοι από τη ρουτίνα της αγωνίας της επιβίωσης, για να αφιερώνονται στη δημιουργία. Αυτά, ιδεατά και ιδανικά, δηλαδή, είναι πολύ μακρινά όνειρα. Και μιας και με ρωτάτε, το όνειρο του σημερινού ηθοποιού είναι να έχει την κατάλληλη δουλειά και την επομένη σεζόν και να ευτυχεί παίζοντας. Η δυστυχία για τον ηθοποιό είναι η ανεργία»

Αν ξεκινούσατε από την αρχή θα αλλάζατε κάτι στη ζωή σας και τις επιλογές που έχετε κάνει; Ποια η πεποίθηση που έχετε για τη ζωή;
«Θα τα άλλαζα όλα, όσες ζωές και αν ζούσα, πάλι όλα από την αρχή θα τα άλλαζα. Είναι τόσο κουραστικό να κάνεις τα ίδια πράγματα άλλωστε... Η ζωή, ίσως δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο η ευτυχία, λέει ο Κρέων, εγώ θα πρόσθετα, η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ο τρόπος και τα μέσα που επιλέγεις να γίνεις ευτυχισμένος»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved