Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Έκανα κάποια χρόνια ψυχοθεραπεία... Νιώθω καλύτερος άνθρωπος»
Showbiz

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Έκανα κάποια χρόνια ψυχοθεραπεία... Νιώθω καλύτερος άνθρωπος»

Για τις συνεχείς προσωπικές αναζητήσεις της και τη διάθεσή της να γίνεται κάθε μέρα που περνά όλο και καλύτερος άνθρωπος μιλάει η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Τα τελευταία χρόνια δουλεύεις πολύ με τον εαυτό σου. Αισθάνεσαι καλύτερος άνθρωπος;

Ναι, νιώθω καλύτερος άνθρωπος. Πιστεύω ότι όσο αρχίζεις και εξερευνάς τον εαυτό σου μπαίνεις στη διαδικασία ενός ταξιδιού που δεν σταματά ποτέ. Όσο βλέπεις να βελτιώνεσαι, αισθάνεσαι την ανάγκη να κάνεις ακόμη περισσότερα γι’ αυτό. Είναι ένας φαύλος κύκλος, που, όμως, σε οδηγεί μόνο σε όμορφα μονοπάτια. Μέσα από αυτή τη διαδρομή νιώθω ότι έχω λειάνει πολλές άσχημες πτυχές του εαυτού μου. Έχω μάθει να διαχειρίζομαι καλύτερα τις αντιδράσεις μου. Προσπαθώ να σκέφτομαι πρώτα το «εμείς» και μετά το «εγώ» και πολλές φορές να βάζω τα «θέλω» των άλλων πάνω από τα δικά μου. Κάθε μέρα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη και να συνειδητοποιώ για ποιους λόγους μπορώ να είμαι ευτυχισμένη.

Τι σε οδήγησε σ’ αυτόν τον δρόμο της προσωπικής αναζήτησης;

Πάντα ήμουν ανήσυχη με αυτό το θέμα και πριν ξεκινήσω αυτή τη διαδρομή έκανα κάποια χρόνια ψυχοθεραπεία. Γενικά, όμως, οδηγείται κάποιος σε αυτό τον δρόμο όταν τα γεγονότα τον επηρεάζουν έντονα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Όταν θεωρητικά τα έχει όλα, αλλά ένα ερώτημα και το αίσθημα του ανικανοποίητου αιωρούνται...

Κάνεις σεμινάρια αυτοβελτίωσης και φέτος αποφάσισες να κάνεις την εμπειρία σου και ρουμπρίκα στην εκπομπή σου...

Οι συνεργάτες μου συνήθως με κοροϊδεύουν. Μου λένε ότι το να χαμογελάω συνέχεια κάποιες φορές μοιάζει εξωπραγματικό. Και εγώ προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι είναι στάση ζωής. Και εγώ έχω τις κακές, τις δύσκολες, τις περίεργες στιγμές μου, αλλά θέλω συνειδητά να χαμογελάω. Έχω την υγεία μου, είναι καλά τα παιδιά μου και ο άντρας μου... Όλα θα πάνε καλά. Αυτά τα μαθήματα έχουν γίνει μεγάλη τάση στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Θέλησα, λοιπόν, μέσα από την εκπομπή μου με έναν πιο άμεσο τρόπο και ίσως και λίγο χιουμοριστικό για κάποιους, να δώσω τις αρχές αυτών των μαθημάτων.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved