Δεν θα πιστεύετε ποια ηθοποιός έχει παίξει στην Επίδαυρο!
Showbiz

Δεν θα πιστεύετε ποια ηθοποιός έχει παίξει στην Επίδαυρο!

Μπορεί να είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της αλλά λίγοι γνωρίζουν πως είχε παίξει και στον ιερό χώρο της Επιδαύρου. Η ίδια μιλάει για αυτή την εμπειρία της αλλά και για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο θέατρο φέτος τον χειμώνα...

Δεν είναι άλλη από την αγαπημένη Ελισάβετ Κωνσταντινίδου η οποία μιλάει για τη μέχρι τώρα πορεία της αλλά και για τη νέα θεατρική της δουλειά, που είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα "Τρίτο στεφάνι".

Το «Τρίτο Στεφάνι» σε είχε γοητεύσει από παλιά;

Πρόκειται για κορυφαίο μυθιστόρημα που με είχε συναρπάσει από την πρώτη φορά που το διάβασα... Ένα ακριβό μυθιστόρημα που έγραψε τη δική του ιστορία, που αποτέλεσε τομή στη σύγχρονη λογοτεχνία και αγαπήθηκε όσο λίγα. Ο ίδιος ο Ταχτσής το χαρακτήρισε σοφά «μια σύγχρονη ελληνική ιλαροτραγωδία» και η θεατρική του μεταφορά από τον Σταμάτη Φασουλή και τον Θανάση Νιάρχο είναι ζηλευτή.

Να θυμίσουμε την ιστορία του έργου;

Μέσα από τις προσωπικές ιστορίες της Εκάβης και της Νίνας που η μοίρα ένωσε, χρωματίζεται ο καθρέφτης της νεοελληνικής κοινωνίας με όλες τις αντιφάσεις της. Αγωνίες, βάσανα, αγώνας για επιβίωση, πάθη, ψέματα και απογοητεύσεις, μικροί και μεγάλοι καημοί, όνειρα για μια καλύτερη ζωή, γάμοι και θάνατοι, μνήμες και περασμένα μεγαλεία. Αλλά και αγάπη και όλη η ομορφιά της ζωής, όπως τη βίωσαν οι δυο αυτές γυναίκες, χρωματίζουν με χιούμορ και τρυφερότητα την Ελλάδα από την αρχή του αιώνα μέχρι την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Είναι συναρπαστικά το κείμενο, οι ρόλοι, η Εκάβη μου!

Η οποία είναι εξαιρετικά σύνθετος ρόλος.

Είναι μια έξοχη ηρωίδα με διάφορες αλλά και διαφορετικές πτυχές. Είναι δραματική αλλά και κωμική, είναι φιλόξενη, είναι κουτσομπόλα, είναι και λίγο κακιά, είναι αστεία, είναι τόσα πολλά και τα έχει όλα σε υπερβολικό βαθμό! Σε όλα είναι «πάρα πολύ» και αυτό το απολαμβάνω ιδιαίτερα. Είναι αυτό που λέμε «ρόλος ζωής» η Εκάβη. Μου έλεγε μια κοπέλα που με βοηθούσε να μάθω τα λόγια και είχε ενθουσιαστεί και εκείνη με τον ρόλο: «Μα τι θα παίξεις μετά από αυτόν;». Και έχει τόσο δίκιο... Εχει ανέβει ψηλά πια ο πήχυς.

Ίσως την Εκάβη των «Τρωάδων» στην Επίδαυρο;

Αχ, τι ρόλος είναι αυτός! Είναι από αυτούς που θέλω πολύ, που λαχταρώ να τον ερμηνεύσω...

Έχεις ξαναπαίξει στο θέατρο της Επιδαύρου.

Ναι, είχα παίξει στις «Τρωάδες», αλλά ήμουν στον χορό - και δύο φορές στον «Πλούτο». Θα ήθελα να επιστρέψω εκεί με την Εκάβη πια...

Είχες παίξει στον χορό, όπως έχεις κάνει και δεύτερους ρόλους σε παραστάσεις, δίνοντας πάντα τον καλύτερό σου εαυτό. Κάποιοι, όπως θα ξέρεις, σνομπάρουν την κωμωδία και τους δεύτερους ρόλους. Εσύ δεν το έκανες ποτέ.

Ποτέ μου δεν σνόμπαρα ούτε κάποιο είδος θεατρικό, ούτε κάποιον ρόλο, αλλά ούτε και την τηλεόραση, όπως άλλοι. Σε ό,τι κάνω δίνω το αίμα μου, την ψυχή μου και ας φαίνεται σε κάποιους υπερβολικό αυτό που λέω. Αν έχω κατακτήσει κάτι, αν έχω φτάσει κάπου, οφείλεται στο ότι πάντα κατέθετα ψυχή σε ό,τι κι αν έκανα. Να σνομπάρω εγώ; Ποτέ!

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved