Ορφέας Αυγουστίδης: «Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι το δικαίωμα στο λάθος»
Showbiz

Ορφέας Αυγουστίδης: «Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι το δικαίωμα στο λάθος»

Η Ελένη Ράντου ήταν ο άνθρωπος που του έδωσε την πρώτη του ευκαιρία στο θέατρο, στην παράσταση «Νύχτες ραδιο-φόνων».

Ο Ορφέας Αυγουστίδης ήταν τότε μόλις 21 ετών. Συναντήθηκε ξανά και ξανά με την Ελένη στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο, με τη συνεργασία τους να διαρκεί τελικά έξι χρόνια.

Σήμερα ο Ορφέας έχει διαγράψει μία αξιόλογη πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ωστόσο, ενίσταται κάθε φορά που ακούει τον χαρακτηρισμό «πολλά υποσχόμενος ηθοποιός».

«Καταρχήν να σου πω ότι ηθοποιοί που πολλά υποσχέθηκαν σχεδόν όλες τις φορές δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Δεν φταίνε οι ηθοποιοί, αλλά αυτοί που τους φόρεσαν αυτό το "κοστούμι". Δηλαδή αν βγει ένας νέος ηθοποιός και είναι εξαιρετικός σε έναν ρόλο και τον "προσκυνήσουν" όλοι, αυτό ήταν. Τελείωσε! Γιατί μετά τον βάζεις στη διαδικασία να ανταποκριθεί σε μεγάλες προσδοκίες που δεν έχουν να κάνουν με το επάγγελμα μας. Η δουλειά μας δεν είναι να είσαι πάντα, πρωταγωνιστής, ούτε τέλειος σε κάθε παράσταση. Ούτε να ξαφνιάζεις τον κόσμο κάθε φορά. Αν μου έλεγε κανείς να κάνω ένα επάγγελμα με τέτοια ευθύνη θα τον έλεγα: "Είσαι παλαβός Δεν ανοίγω κανένα τσιπουράδικο καλύτερα;". Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι το δικαίωμα στο λάθος. Το δικαίωμα να είσαι κακός. Το ενδεχόμενο να είσαι πολύ καλός. Στην τελική, ακόμα και αν είσαι κακός, δεν παθαίνει κανείς κάτι κακό. Δεν θα πεθάνει κιόλας», λέει στο Πρώτο Θέμα ο ηθοποιός.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved