Έφυγε από την Ελλάδα και ζει μόνιμα στο Βέλγιο η…
Showbiz

Έφυγε από την Ελλάδα και ζει μόνιμα στο Βέλγιο η…

Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού στερεώματος αλλά αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα και να εγκατασταθεί μόνιμα στο Βέλγιο... 

Από τις αρχές της νέας χρονιάς η εξαιρετική συνθέτρια και βιολίστρια Ευανθία Ρεμπούτσικα, που έχει κερδίσει πολλές και ξεχωριστές «νίκες» στον χώρο της µουσικής, εντός και εκτός Ελλάδας, έχει µετακοµίσει στο Βέλγιο και ζει εκεί, βάζοντας καινούργια «στοιχήµατα». Τι την έκανε να γυρίσει σελίδα στη ζωή της; «Έφυγα από την Ελλάδα γιατί τον τελευταίο καιρό ένιωθα ότι ήµουν πολύ εγκλωβισµένη, πως γυρνούσα συνέχεια γύρω από τον εαυτό µου... Είχα πάψει να κάνω όνειρα και ζούσα συνέχεια µε έναν κόµπο στον λαιµό», λέει µε εξοµολογητική διάθεση στη real. «Όταν νιώθεις πως η ζωή σου περιορίζεται και στριµώχνονται τα όνειρά σου, όταν δεν µπορείς να ανασάνεις και σου λείπει οξυγόνο για να δηµιουργήσεις, τότε παίρνεις τις αποφάσεις σου. Τίποτα δεν είναι δύσκολο ούτε και εύκολο όµως, αλλά τολµώ να κάνω βήµατα. Ακόµα και αν η πρόκληση είναι µεγάλη, το ρίσκο δεν µε φοβίζει. Εχω µάθει να πολεµάω για ό,τι µου αρέσει. Πάντα, όµως, µου άρεσε η ελευθερία που σου δίνει το να ταξιδεύεις τον κόσµο µε µια βαλίτσα και ένα βιολί. Είναι κάτι που µε γοητεύει και µου δίνει την ευκαιρία να γράφω». Και συνεχίζει: «Τα τελευταία χρόνια ήµουν, άλλωστε, πολύ συχνά στην Κωνσταντινούπολη, γιατί εργαζόµουν εκεί και έγραφα µουσική για τον κινηµατογράφο. ∆υστυχώς, όµως, τα γεγονότα και η τωρινή πολιτική κατάσταση που επικρατεί έκλεισαν, προς το παρόν θέλω να ελπίζω, ένα µεγάλο και όµορφο κοµµάτι της δουλειάς µου. Φυσικά οι σχέσεις µου µε την Ελλάδα δεν µπορούν να διαρραγούν».
Στη µεγάλη αυτή απόφασή της την οδήγησε η απογοήτευση από την πολύπαθη στη χώρα µας τέχνη; «Σαφώς και µε έχουν στεναχωρήσει διάφορες καταστάσεις που επικρατούν. Είχα πάντα µέσα µου την ελπίδα πως ό,τι κι αν συµβαίνει, κάποια στιγµή θα συναντήσουµε ένα φως, µια αλλαγή για το καλύτερο. Τίποτα, όµως, δεν άλλαξε κι εγώ έχω την ανάγκη να συναντήσω νέους ανθρώπους, σηµαντικούς στη δουλειά µας. Ηταν περισσότερα όσα µε δυσαρεστούσαν από όσα µου έδιναν δύναµη και χαρά. Κι όσο αποµακρύνοµαι χρονικά, συνειδητοποιώ πως αυτά που µε στενοχωρούσαν ήταν πολλά και εγώ ήθελα να φύγω µακριά τους. Η Ελλάδα µε έδιωξε γιατί χάθηκαν οι αξίες. Η έλλειψη αξιοκρατίας και κάποιου υψηλού επιπέδου, ας µου επιτραπεί η έκφραση, στον χώρο της µουσικής δυσχεραίνουν την πορεία ενός δηµιουργού. Ενώ, αντίθετα, στον χώρο του θεάτρου οι εξελίξεις είναι σηµαντικές, καθώς δίνονται εξαιρετικές παραστάσεις. Μουσικά πολλές φορές προτιµάται το πρόχειρο, ενώ οι συνθέτες που δεν είναι αποδεκτοί από το σύστηµα πολεµιούνται. Πώς; Πολύ απλά δεν ακούγονται».
Τη φοβήθηκε την έξοδό της από την Ελλάδα η Ευανθία; «Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δεν τη φοβάσαι. Είναι ο ενθουσιασµός που σε οδηγεί µεγάλος και δεν σκέφτεσαι τίποτα κακό. Κάθε ηµέρα που περνά, όµως, έρχεσαι αντιµέτωπος µε µια νέα πραγµατικότητα, συνήθειες, προβλήµατα που πρέπει να επιλύσεις. Πρέπει να παλέψεις για αυτό που αγαπάς, να κερδίσεις τη ζωή σου µε τον τρόπο που θα σε γεµίσει ευτυχία».
Πώς αισθάνθηκε που άφησε πίσω της την οικογένεια και τους φίλους της; Θέλει τόλµη µεγάλη µια τέτοια κίνηση... «Φυσικά και θέλει και είναι αυτό που ήδη µου λείπει περισσότερο. Όµως, πρώτα συζητήσαµε όλοι µαζί και ύστερα πήρα την απόφαση. Και το πιο σηµαντικό είναι πως έχω την απόλυτη στήριξη και την αγάπη τους να µε συντροφεύουν και να µου δίνουν δύναµη». Έχει πολλά σχέδια στα σκαριά, κάνει θερµές συζητήσεις για ζηλευτά «χτυπήµατα» και οργανώνει µια σειρά από συνεργασίες που θα συζητηθούν. Με το που έφτασε στο Βέλγιο «βούτηξε» µε χαρά σε νέες κινήσεις.
«Θα σου πω κάτι: Όταν ήρθα εδώ, άρχισα να κάνω όνειρα και σχέδια που πριν δεν τα έκανα στη χώρα µου. Σαν να µην είχα πια όρεξη για τίποτα. Έχω ήδη αρχίσει να γράφω ξανά, να κάνω αυτό που πραγµατικά αγαπώ και που γεµίζει τη ζωή µου. Έρχοµαι σε επαφή µε σπουδαίους ανθρώπους που πιστεύω θα µου δώσουν αξιόλογες συνεργασίες. Θεωρώ πως όσο δύσκολη και αν είναι µια µεταβατική περίοδος στη ζωή µας, στο τέλος εκείνοι που τολµούν ποτέ δεν χάνουν. Γιατί ζουν µε όλη τους τη δύναµη και αγωνίζονται για αυτά που αγαπούν πραγµατικά».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved