Μυρτώ Αλικάκη: «Δεν ήταν εμπόδιο για μένα η μητρότητα»
Showbiz

Μυρτώ Αλικάκη: «Δεν ήταν εμπόδιο για μένα η μητρότητα»

Η Μυρτώ Αλικάκη σε συνέντευξή της μίλησε για την μητρότητα σε συνδυασμό με την καριέρα της.

Θα έκανες άλλες επιλογές, αν δεν είχες οικογένεια;

Ναι, έτσι πιστεύω. Θα είχα εστιάσει περισσότερο στη δουλειά μου, εκείνα τα πρώτα χρόνια που έγινα μαμά.

Άρα η μητρότητα μπορεί να είναι και τροχοπέδη στην επαγγελματική πορεία κάποιου;

Τροχοπέδη, όχι. Ανάλογα πώς το βλέπει κανείς. Μάλλον είναι ζήτημα προτεραιοτήτων. Εγώ έκανα οικογένεια και παιδιά πολύ συνειδητά. Ήθελα να γίνω μητέρα κι έγινα. Και προφανώς είπα ότι «φέτος δε θα κάνω αυτή τη δουλειά, γιατί έγινα μαμά». Το έχω πει αρκετές φορές. Δεν ήταν εμπόδιο για μένα η μητρότητα, συνεπώς ούτε και «θυσία» ο χρόνος που αφιέρωσα στα παιδιά μου για να είμαι κοντά τους.

Ωθείς τα παιδιά σου στο να ασχοληθούν με την υποκριτική;

Αν μου δείξουν ότι ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο, τότε σίγουρα θα τα ωθήσω. Και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης – είτε το κάνουν επαγγελματικά είτε όχι. Η τέχνη είναι από τα σπουδαιότερα πράγματα στον κόσμο. Χωρίς την τέχνη είμαστε μισοί.

Είναι εύκολα τα πράγματα στο σπίτι με δύο παιδιά στο κατώφλι της εφηβείας;

(γελάει) Εύκολα δεν είναι πάντα, αλλά τα πράγματα είναι στη θέση τους. Η εφηβεία μάς αποδιοργανώνει λίγο. Υπάρχουν στιγμές ηρεμίας, αλλά και στιγμές έντασης. Το «κλειδί» σε κάθε γονιό που λέει «δεν μπορεί να είναι αυτό το παιδί μου! Μα πώς άλλαξε έτσι στην εφηβεία;», είναι ότι πρέπει κι οι γονείς να θυμηθούμε ότι κάποτε υπήρξαμε κι εμείς παιδιά. Υπήρξαμε κι εμείς έφηβοι. Κι έτσι βρίσκεις μεγαλύτερη κατανόηση. Ακόμα είμαστε καλά (γελάει).

Πηγή: Down Town Κύπρου

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved