Οικογενειακό φιλμ για Κορινθίου – Αϊβάζη
Showbiz

Οικογενειακό φιλμ για Κορινθίου – Αϊβάζη

Η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου ενώνει τις δυνάμεις της με την ξαδέλφη της, γνωστή ηθοποιό Μαρία Κορινθίου, και τον σύζυγο της τελευταίας Γιάννη Αϊβάζη για τις ανάγκες κινηματογραφικής ταινίας εποχής που θα γυριστεί στην Αμοργό αυτό το καλοκαίρι.

«Πρόκειται για ιστορία που βασίζεται σε αληθινά περιστατικά και τοποθετείται χρονικά το 1943» λέει στην «Espresso» η Αναστασία Κορινθίου, η οποία υπογράφει το σενάριο.

«Εξι Γερμανοί φτάνουν στην Αμοργό με σκοπό να εντοπίσουν την εικόνα της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας, η οποία κρύβει μυστικά. Εκεί ζουν ο παπα-Στελής με την εγγονή του, τη Μαρία. Ο έρωτας που θα γεννηθεί ανάμεσα σε εκείνη και στον Γιόχαν, έναν από τους Γερμανούς στρατιώτες, θα δημιουργήσει ανασφάλειες κι ερωτήματα. Γίνεται κατά τη διάρκεια ενός πολέμου ν' αφεθεί κάποιος στον εχθρό του; Και πώς μπορεί να ενώσει ερωτικά δύο ανθρώπους π ανάγκη τους να πιστέψουν στον ίδιο θεό; Σίγουρα όλοι μας έχουμε ανάγκη από ένα θείο σημάδι για να μας δείξει τον δρόμο» περιγράφει σχεδόν ποιητικά η συγγραφέας.

Και συνεχίζει: «Ολοι ξέρετε την ξαδέλφη μου Μαρία Κορινθίου ως ηθοποιό και όμορφη γυναίκα. Κατά τη δημιουργία του σεναρίου αυτής της ταινίας διαπίστωσα ότι η συγγραφή δεν είναι μοναχική υπόθεση τελικά. Η Μαρία έφευγε από το θέατρο τα βράδια, ερχόταν στο σπίτι μου και δουλεύαμε μαζί μέχρι τα ξημερώματα. Η παρέμβαση της στο σενάριο υπήρξε ουσιαστική».

Την ερχόμενη Δευτέρα ο σκηνοθέτης του φιλμ Γιάννης Αϊβάζης μαζί με δύο εικονολήπτες και τον διευθυντή φωτογραφίας θα κάνουν το πρώτο ταξίδι τους στην Αμοργό προκειμένου να επιλέξουν τις τοποθεσίες των γυρισμάτων

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved