Ατζούν Ιλίτζαλι: Από την χρεοκοπία και την αποτυχία… βασιλιάς των media στην Τουρκία
Showbiz

Ατζούν Ιλίτζαλι: Από την χρεοκοπία και την αποτυχία… βασιλιάς των media στην Τουρκία

Μια ζωή που μοιάζει με... παραμύθι. Ο Ατζούν Ιλίτζαλι ζει το όνειρό του. Από την χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή, σήμερα είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της Τουρκίας στον τομέα των Media.

«Μέχρι τα 20 ήμουν το πιο άτυχο άτομο στον κόσμο. Όμως, μετά τα 20 μετατράπηκα σε έναν από τους πιο τυχερούς ανθρώπους. Όταν ήμουν 19 ετών, έχασα τους γονείς μου σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που μου κόστισε πολύ. Μου προκάλεσε μεγάλο στρες, γιατί δεν είχα κανέναν στη ζωή μου. Έχω έναν αδελφό, αλλά τότε ήταν στην ιατρική σχολή κι εγώ ήμουν επίσης φοιτητής. Ύστερα από αυτό το θλιβερό συμβάν, παράτησα το πανεπιστήμιο, ενώ έχασα και όλα τα χρήματα που είχα από τους γονείς μου, προσπαθώντας να κάνω χαζά πράγματα»

Είπε στη συνέντευξη που έδωσε στην Ελεονώρα Μελέτη. «Στα 24 πτώχευσα και δεν είχα τίποτα στη ζωή μου. Γι' αυτόν το λόγο πήγα σε έναν τηλεοπτικό σταθμό ως δημοσιογράφος προκειμένου να με δοκιμάσουν. Τελικά, με δοκίμασαν ως αθλητικό δημοσιογράφο και συγκεκριμένα ως ρεπόρτερ της Μπεσίκτας. Ύστερα από 3-4 μήνες ήρθα τόσο κοντά με τους παίκτες, που γνώριζα πού βρίσκονται την κάθε στιγμή, θυμάμαι, ρε έπαιρνε ένας προπονητής που μου έλεγε: "Πού είναι ο παίκτης μου;". Και του έλεγα: "Έρχεται, μην ανησυχείς". Κι αυτός ήταν στη Νιγηρία! Μετά άρχισα ένα πρόγραμμα με ταξίδια σε όλο τον κόσμο».

Κάπου εκεί άρχισε να γίνεται γνωστός, ειδικά όταν έκανε το γύρο του κόσμου το πλάνο του κάτω από τα κέρατα ενός ταύρου στην Παμπλόνα! «Παραλίγο να χάσω τη ζωή μου, αλλά εκείνη τη στιγμή κυριολεκτικά άνοιξε η τύχη μου και οι εκπομπές μου άρχισαν να σαρώνουν σε τηλεθέαση»

Το 2004 ιδρύει τη δική του εταιρεία παραγωγής την Acun Medya, και αναλαμβάνει για λογαριασμό του Show Tv την παραγωγή και παρουσίαση δημοφιλών τηλεοπτικών παιχνιδιών, γνωστών και στην Ελλάδα, όπως είναι το «Fear Factor», το «Deal», «Τουρκία έχεις ταλέντο» και φυσικά το «Survivor». Αυτό όμως που θα εκτοξεύσει τις μετοχές του πολυμήχανου παραγωγού είναι η απόκτηση των δικαιωμάτων του «Voice» και του «Dancing with the stars».

Ο ίδιος φυσικά, επιλέγει τη θέση του παρουσιαστή, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλη την Τουρκία. Λίγα χρόνια μετά αποκτά το 70% των μετοχών του TV8, ενός μέχρι τότε μικρού περιφερειακού ειδησεογραφικού καναλιού.

Η περιουσία του σήμερα υπολογίζεται στα περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. Είναι στενός και προσωπικός φίλος του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν.

Το 1988 ο Ατζούν Ιλίτζαλι, ο οποίος είναι λάτρης του ωραίου φύλου, παντρεύτηκε την Σεντά Μπασντούγκ. Μαζί της απέκτησε μια κόρη. Χωρίσανε το 1993. Έκτοτε έζησε μια ζωή… άστατη. Πέρασαν πολλές γυναίκες από το πλευρό του. Αυτή όμως που κατάφερε να τον κάνει να ξαναπαντρευτεί ήταν η Ζεϊνέπ, μια μελαχρινή καλλονή με την οποία απέκτησε άλλες δυο κόρες.

Χωρίσανε όμως όταν εκείνος την απάτησε και εκείνη το έμαθε μέσα από τα… media. Του πήρε φυσικά μεγάλο μέρος της περιουσίας του. Πέτρα του σκανδάλου ήταν η σημερινή σύντροφός του, η Σεϊμά Σουμπάσι με την οποία απέκτησε επίσης μια κόρη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved