Καίτη Φίνου: «Ο Στάθης ποτέ δεν με πρότεινε σε ταινία»
Showbiz

Καίτη Φίνου: «Ο Στάθης ποτέ δεν με πρότεινε σε ταινία»

Η Καίτη Φίνου μίλησε για το πως μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο και τον Στάθη Ψάλτη

Πότε μπήκες στο καλλιτεχνικό σινάφι;

Στα 15 μου έδωσα εξετάσεις στη δραματική σχολή ως ειδικό ταλέντο και θα με περνούσαν, αλλά η Καρέζη και ο Καζάκος, που ήταν στην επιτροπή, μου είπαν να τελειώσω πρώτα το Γυμνάσιο και μετά να ξαναπάω. Τελικά στην ε' γυμνασίου έδωσα ξανά στα ταλέντα και με πέρασαν. Ωστόσο, πήγα και στη σχολή του Θεοδοσιάδη και από το πρώτο κιόλας έτος άρχισα να δουλεύω. Επαιξα στην ταινία «Παρθενοκυνηγός» του Ομηρου Ευστρατιάδη με τον Σωτήρη Μουστάκα. Αν και ήμουν ΡΕΤΡΟ • Η ηθοποιός σε παιδική ηλικίαπρωταγωνίστρια, πήρα 10.000 δραχμές αμοιβή, ενώ τα ρούχα που φόρεσα κόστιζαν 20.000 δραχμές και τα μισά ρούχα, καθώς και τα κοσμήματα, μου τα έδωσε η Αννα Κουρή, συμμαθήτριά μου στη σχολή. Στη ταινία αυτή έπαιζε και ο Στάθης Ψάλτης κι εκεί πρωτογνωριστήκαμε.

Τότε πλέχτηκε το ειδύλλιο με τον Στάθη;

Ο Στάθης ήθελε να τα φτιάξουμε, αλλά εγώ τον απέφευγα, γιατί ήταν παντρεμένος. Η μοίρα, όμως, είχε άλλα σχέδια και, όταν συναντηθήκαμε ξανά στο Ναύπλιο, στα γυρίσματα της ταινίας «Τα καμάκια», με τον Κώστα Καρρά, έμαθα ότι πλέον ήταν ελεύθερος. Τα φτιάξαμε, και μάλιστα επιστρέφοντας στην Αθήνα συγκατοικήσαμε στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Το όνομά σου συνδέθηκε με επώνυμους άντρες, όπως ο Λευτέρης Πανταζής και ο Γιώργος Λύρας, τον οποίο παντρεύτηκες κιόλας. Ωστόσο, έγινες «αυτοκόλλητη» με τον Στάθη Ψάλτη. Σε βοήθησε στην καριέρα σου;

Ο Στάθης ποτέ δεν με πρότεινε σε ταινία, ούτε στο θέατρο με επέβαλε. Γίναμε κινηματογραφικό ζευγάρι επειδή ταιριάζαμε στο σινεμά και όχι επειδή ήμαστε ζευγάρι στη ζωή. Ας μη γελιόμαστε! Ο Ψάλτης ήταν τόσο έξυπνος, που ακόμη κι αν έπαιρνε σε δουλειές του κάποια κοριτσάκια-γκομενίτσες στο πλευρό του, σε πρωταγωνιστικό ρόλο, θα έβαζε εκείνη που «τα έλεγε» και θα του ανέβαζε τη δουλειά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved