Μαρία Γεωργιάδου: «Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ρευστή»
Showbiz

Μαρία Γεωργιάδου: «Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ρευστή»

Η Μαρία Γεωργιάδου βρίσκεται σε πρόβες για τη θεατρική παράσταση που θα πρωταγωνιστεί. 

Βρίσκεστε σε πρόβες για μία νέα παράσταση... Γουρούνι στο σακί.

«Ναι, πράγματι. Γουρούνι στο σακί του Ζορζ Φεντό, με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχιοαρίδη. Είναι ένα πολύ ωραίο έργο. Από την πρώτη στιγμή που το διάβασα, γελούσα από την ανάγνωση του, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο γιο το θεατρικά έργο. Το θεατρικά έργα είναι γιο να παίζονται, όχι για ανάγνωση. Οπότε, ότον τα διαβάζεις φαίνονται λίγο άχαρα. Αυτό έχει τόση οξυδέρκεια στο αστείο και τόσο ωραίο ρυθμό, που γελούσα από την ανάγνωση του. Οι ρόλοι που έχει γράψει σκιαγραφούν την απτική τάξη της εποχής του και, κατ' επέκταση, την οστική τάξη γενικότερα και όλους τους τρόπους συμπεριφοράς που έχει» είπε στο Mytv η Μαρία Γεωργιάδου.

Ποιες είναι οι δυσκολίες του ρόλου;

«Η κωμωδία είναι ένα απαιτητικό είδος. Έχω ξαναπαίξει Φεντό στο παρελθόν. Το ξενοδοχείο «Παράδεισος». Η φάρσα χρειάζεται τεράστια πειθώ. Πρέπει σε ό,τι κάνεις να είσαι εξαιρετικά πειστικός να το πιστεύεις και ο ίδιος, ότι ο χαρακτήρας και ο τύπος που έχεις κτίσει να είναι απόλυτα δικαιολογημένα μέσα σου γι' αυτό που παρουσιάζει, ώστε το κοινό να τον δεχτεί γι' αυτό που είναι. Η άλλη δυσκολία έχει να κάνει με τον ρυθμό. Αν δεν είναι σωστός ο ρυθμός, μπορεί να πετάξει τα πάντα έξω καινό μην περάσει το αστείο στο κοινό. Βέβαιο, σημαντική είναι και η χημεία των προσώπων. Σ' αυτή την περίπτωση, σ' αυτό τον τομέα, έχουμε πετύχει απόλυτα»

Γιατί πιστεύετε ότι το κοινό έχει ανάγκη την κωμωδία;

«Είναι ένας τρόπος να πεις ό,τι θα πεις και σε ένα δράμα, αλλά με άλλο τρόπο. Όχι γιατί στερείται σοβαρότητας, αλλά γιατί το πρίσμα της είναι εκείνο του σαρκασμού, της ειρωνείας, μιας αναίδειας του συγγραφέα απέναντι στα πράγματα. Σου επιτρέπει να σκεφτείς, αλλά γελώντας. Πιστεύω ότι το χιούμορ είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να μας εγκαταλείψει, γιατί μας βοηθάει να διαχειριστούμε τη ζωή μας πιο ομαλά. Το χιούμορ δίνει μία απόσταση στα πράγματα και σε εμάς, γι' αυτό το έχουμε μεγάλη ανάγκη στη ζωή μας»

Ετοιμάζετε κάτι τηλεοπτικό για την επόμενη σεζόν;

«Ακόμη δεν' ξέρω τι προχωράει, έχω ετοιμάσει κάποια πράγματα, αλλά η κατάσταση τη δεδομένη στιγμή είναι ρευστή»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved