Γιάννης Βούρος: Είμαι περήφανος για τον γιο μου που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Κωφών
Showbiz

Γιάννης Βούρος: Είμαι περήφανος για τον γιο μου που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Κωφών

Μόνο όµορφα συναισθήµατα πληµµυρίζουν την καρδιά του Γιάννη Βούρου το τελευταίο διάστηµα. Ο γνωστός ηθοποιός, σεναριογράφος και πολιτικός δηλώνει περήφανος για τον γιο του Αλέξη, τον οποίο απέκτησε από τον τελευταίο γάµο του µε τη Λένα Κώνστα, καθώς κατάφερε µε τις επιδόσεις του να πάρει το εισιτήριο για τους 23ους Θερινούς Ολυµπιακούς Αγώνες Κωφών.

Πρόκειται για τους αγώνες που είναι γνωστοί και ως «Deaflympics», οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 30 Ιουλίου στη Σαµψούντα της Τουρκίας. «Είµαι περήφανος που η εξέλιξη και η πορεία του Αλέξη παρουσιάζουν πρόοδο», αποκαλύπτει στη Real ο Γιάννης Βούρος και υπογραµµίζει την εντατική δουλειά που έχει κάνει µέχρι σήµερα ο γιος του στις προπονήσεις µε τον προπονητή του, Άγγελο Παυλακάκη, αλλά και τις βάσεις που πήρε από τον πρώτο προπονητή του Σπύρο Βασδέκη. Επίσης, προσθέτει ενθουσιασµένος: «Χαίροµαι γιατί ένα χαρακτηριστικό του Αλέξη, αυτό της πειθαρχίας, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των αθληµάτων του στίβου».
Ο 19χρονος αθλητής, που τρέχει µε τα χρώµατα της ΑΕΚ, κατάφερε να πιάσει τον κατάλληλο χρόνο στους αγώνες στίβου «Παπαναστάσεια», που έγιναν στις 4 Ιουνίου στο στάδιο του Πανελληνίου, και έτσι σήµερα µετράει αντίστροφα για µία από τις πιο σηµαντικές στιγµές της καριέρας του ως αθλητής. Το όνειρό του θα γίνει πραγµατικότητα, καθώς θα τρέξει σε δύο αγωνίσµατα, αυτά των 100 και 200 µέτρων, στη σπουδαία αυτή διεθνή διοργάνωση. Ο Γ. Βούρος δεν θα βρίσκεται στο πλευρό του Αλέξη εκείνη την ηµέρα. Ο ίδιος εξηγεί στην «R»: «Θεωρώ πως ένας αθλητής στα 19 του χρόνια µε τέτοιο χαρακτήρα δεν έχει ανάγκη από συνοδεία γονέα. Αλλωστε, η αποστολή είναι πολυπληθής και τους αθλητές θα συνοδεύουν οι προπονητές τους. Είναι ιδιαίτερη τιµή για τον Αλέξη η συµµετοχή του στην Ολυµπιάδα Κωφών, καθώς η Οµοσπονδία τον συµπεριέλαβε. Κωφός δεν είναι, αλλά έχει ένα ποσοστό βαρηκοΐας που του επιτρέπει να συµµετέχει, εφόσον έπιασε τα όρια να αγωνιστεί στη Σαµψούντα».
Ο 19χρονος Αλέξης, ο οποίος µοιάζει εκπληκτικά στον πατέρα του, έδειξε από µικρός την κλίση του στον αθλητισµό, όπως δηλώνει ο Γιάννης Βούρος: «Κατάλαβα την κλίση του από τότε που ήταν πολύ µικρός. Τον έστρεψα στον στίβο από τα 14 του χρόνια και νοµίζω πως έκανα πολύ καλά».
Ο Γ. Βούρος έχει έναν ακόµα λόγο να νιώθει περήφανος και δεν είναι άλλος από τον µεγαλύτερο γιο του, τον Στέφανο, που απέκτησε από τον γάµο του µε την επίσης ηθοποιό, Νταίζη Σεµπεκοπούλου. Ο 30χρονος Στέφανος, ο οποίος έχει 67% ποσοστό αναπηρίας, καθώς έχει γεννηθεί µε δυσµορφία στα δάχτυλα των άνω και κάτω άκρων, σπούδασε στην Ελλάδα, έκανε µεταπτυχιακό στο Εδιµβούργο και συνεχίζει να «παλεύει» µε αξιοπρέπεια για την ανεξαρτησία του. Και µε τέτοια δύναµη ψυχής, ο Στέφανος πείθει καθηµερινά τους ανθρώπους που τον συναναστρέφονται και φυσικά τους γονείς του πως τίποτα δεν µπορεί να σταθεί εµπόδιο στη ζωή του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved