Θλίψη: «Έφυγε» από τη ζωή γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια
Showbiz

Θλίψη: «Έφυγε» από τη ζωή γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια

Γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια πέθανε στα 75 της χρόνια.

Ο λόγος για την Έλενα Κυράνα, η οποία γεννήθηκε το 1942 και ήταν μία σπουδαία τραγουδίστρια του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού.
Μια τραγουδίστρια που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο ελληνικό τραγούδι.
Όπως έγραψε και η Μάρω Μπουρδάκου: «Ενεργό μέλος της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος, και αγαπητή στους συναδέλφους , συνεργάσθηκε την χρυσή εποχή των Μπουάτ, με όλους σχεδόν τους τραγουδιστές και συνθέτες του είδους, κυρίως όμως έγινε γνωστή το 1969 από την συμμετοχή της με τον Γιάννη Πουλόπουλο στο δίσκο των Γιάννη Γλέζου – Λευτέρη Παπαδόπουλου με τίτλο : ''12 τραγούδια F. G. Lorca'' . Τα τραγούδια ερμήνευε ο Γιάννης Πουλόπουλος ενώ η Έλενα Κυρανά συμμετείχε σε δύο. Συμμετείχε επίσης με τρία τραγούδια στο δίσκο των Λίνου Κόκοτου & Άκου Δασκαλόπουλου «Ο κήπος», που κυκλοφόρησε το 1971. Τα υπόλοιπα εννέα τραγούδια ερμήνευαν οι Γιάννης Πουλόπουλος, Μαρία Δουράκη & Θανάσης ΓκαϊφύλλιαςΗ Έλενα Κυρανά είχε κυκλοφορήσει επίσης και κάποια τραγούδια σε δισκάκια 45 στροφών, την περίοδο 1967 - 1976, ενώ συμμετείχε ως ηθοποιός σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Φάρος» (1976) και «Τα χρώματα της ίριδας» (1975).
Συνεργάσθηκε με του συνθέτες: Γιάννη Γλέζο, Λίνο Κόκοτο, Γιώργο Ζαμπέτα, Κώστα Χατζή κ.α..Τελευταία εμφάνισή της ήταν τον Δεκέμβριο του 2013 με τον Ορφέα Περίδη στον "Σταυρό του Νότου"
Η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος, στέλνει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες της!
Η κηδεία της δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τι ώρα και που θα γίνει.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved