Μανώλης Μητσιάς: «Ο Γκάτσος δεν προκάλεσε ποτέ…»
Showbiz

Μανώλης Μητσιάς: «Ο Γκάτσος δεν προκάλεσε ποτέ…»

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Γκάτσος που αγάπησα», με βασική συνεργάτιδα του την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, έγινε sold out τον περασμένο χειμώνα.

Φέτος, επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 6 Οκτωβρίου.

«Ο Γκάτσος άνοιξε την πόρτα για να μπω στον παράδεισο του καλού ελληνικού τραγουδιού. Γνωριστήκαμε το 1968 και έκτοτε ξεκίνησε μια δυνατή φιλία, που κράτησε μια ζωή», εξομολογείται στο «Secret» ο Μανώλης Μητσιάςς.

«Ηταν πολύ μεγάλος ποιητής, πρωτεργάτης του υπερρεαλισμού στην ελληνική ποίηση. Τα τραγούδια του σε μουσικές μεγάλων συνθετών λατρεύτηκαν. Τα τραγούδησε σε δύσκολους καιρούς. Σε στιγμές μοναξιάς εμείς τα αναπολούμε, τα λέμε και έτσι κυλάνε οι στιγμές».

Πάνω από όλα, ο Μανώλης Μητσιάς λάτρεψε την προσωπικότητα του Ν. Γκάτσου, αφού θα έλεγε κανείς πως αυτοί οι δύο καλλιτέχνες μοιάζουν. Οπως αποκαλύπτει: «ο Γκάτσος δεν προκάλεσε ποτέ. Ήταν σοβαρός, μετρημένος στις κινήσεις και στις λέξεις του». Και αυτή είναι η φιλοσοφία και του ίδιου του Μανώλη Μητσιά, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά: «Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Ο χαρακτήρας του Γκάτσου αποτυπώθηκε σε έναν στίχο του: "Μονάχος βρες την άκρη της κλωστής". Μια τόση δα πρόταση περιγράφει ολόκληρη τη φιλοσοφία του Γκάτσου που θαυμάζω».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved