Φαίη Κοκκινοπούλου: Άφησε το σανίδι και ασχολείται με…
Showbiz

Φαίη Κοκκινοπούλου: Άφησε το σανίδι και ασχολείται με…

Η Φαίη Κοκκινοπούλου έχει διαγράψει μια μεγάλη πορεία στον χώρο της υποκριτικής με πολλές επιτυχίες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αποτραβηχτεί και ασχολείται με τη συγγραφή.

«Έγραφα και ζωγράφιζα από πάντα, όμως τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση αυτή έγινε πιο σοβαρή και συνειδητή. Έγινε αναγκαία» δήλωσε στην espresso, ενώ μέχρι στιγμής έχει υπογράψει δυο βιβλία την «Εξαπάτηση» και το «Μπούκου».

Όσο για τα μελλοντικά σχέδιά της; Τα σχόλια που κάνει σχετικά στις σπάνιες -έως και συλλεκτικές!- συνεντεύξεις της είναι συνήθως αινιγματικά. «∆εν ξέρω τι θα κάνω στη συνέχεια. Αν θα συνεχίσω να γράφω, να παίζω στο θέατρο ή θα κυνηγάω πεταλούδες στη Ρόδο» έχει πει χαρακτηριστικά.

Η Φαίη Κοκκινοπούλου γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1967 στην Αθήνα. Ο πατέρας της κατάγεται από την Αμφισσα και το Γαλαξίδι, ενώ η μητέρα της από την Πρίγκιπο, το νησάκι στην Κωνσταντινούπολη. Πήγε 11 χρόνια σε ιδιωτικό σχολείο, αλλά αποφοίτησε από το δημόσιο, συγκεκριμένα από το 15ο Λύκειο Κυψέλης. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, ενώ, όπως έχει γράψει η ίδια για τον εαυτό της, αν είχε καλή φωνή, θα γινόταν σίγουρα τραγουδίστρια! Λίγο προτού κλείσει τα 18 έδωσε εξετάσεις στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και πέρασε. Παράλληλα δούλευε στην Ολυμπιακή, την οποία εγκατέλειψε λίγο πριν από τη μονιμοποίησή της, για να ασχοληθεί με την τέχνη... Πρωτοεμφανίστηκε το 1989 στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με το έργο «Πειρασμός» του Γρηγόριου Ξενόπουλου. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς σπουδαίους ανθρώπους του χώρου, όπως οι Μίνως Βολανάκης, Λάκης Λαζόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, Σταμάτης Φασουλής και Αντώνης Καφετζόπουλος.

Η συνεργασία της με τον τελευταίο στάθηκε... μοιραία! Τον γνώρισε όταν ήταν 22 ετών, στο Γαλαξίδι. Όπως έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή της, «το πρώτο που μου άρεσε ήταν η εξωτερική του εμφάνιση. Είχε κάτι το μυστηριώδες, το γοητευτικό, το σκοτεινό επάνω του. Αν, όμως, δεν ήταν τόσο καλός ηθοποιός, δεν νομίζω ότι θα τον ερωτευόμουν. Δεν θα γυρνούσα καν να τον κοιτάξω!». Τα 16 χρόνια που τους χώριζαν δεν στάθηκαν εμπόδιο στη σχέση τους ούτε προβλημάτισαν κανέναν από τους δύο. Συνεργάστηκαν στο θεατρικό σανίδι και ερωτεύτηκαν! Έπειτα από λίγο ήρθε και η συγκατοίκηση. Μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Σπύρο, που είναι σήμερα 17 ετών. Χώρισαν πριν από περίπου δύο χρόνια, ύστερα από 25 χρόνια κοινής ζωής. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συμβίωσής τους διατηρούσαν χαμηλό προφίλ, απέφευγαν τα φώτα της δημοσιότητας και τις κοσμικές εμφανίσεις και προτιμούσαν να μένουν στο σπίτι και να βλέπουν «ψαγμένες» ταινίες. Αξέχαστο έχει μείνει το περιστατικό στον γάμο της Δέσποινας Βανδή με τον Ντέμη Νικολαΐδη, όταν η ηθοποιός σήκωσε το μεσαίο δάχτυλό της προς τους φωτογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες την ώρα που αποχωρούσε οδικώς από το γαμήλιο πάρτι μαζί με τον σύντροφό της.

Λίγους μήνες μετά τον χωρισμό τους ο Αντώνης Καφετζόπουλος μίλησε δημόσια για το γεγονός, ενώ εκείνη, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τέλος της σχέσης τους, αρκέστηκε σε μια λακωνική απάντηση: «Δεν με στενοχωρεί τίποτα, όλα είναι μια χαρά». Οι δύο ηθοποιοί, εκτός από ζευγάρι στη ζωή, υπήρξαν πολλές φορές ζευγάρι και στη δουλειά. Η πρώτη κοινή τηλεοπτική εμφάνισή τους ήταν στη σειρά «Σκορπιός», που προβλήθηκε για δύο σεζόν (1995-1996) στο Mega. Δέκα χρόνια αργότερα η Φαίη και ο Αντώνης επανέλαβαν τη συνεργασία τους, αυτή τη φορά στο σινεμά. Εκείνος έβαλε την υπογραφή του στην ταινία «Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος» και έδωσε στη σύντροφό του έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η επιτυχία ήταν αναμενόμενη. Ωστόσο, η εμφάνισή τους -επίσης ως ζευγάρι- στους «Ατρόμητους» του Alpha το 2008 δεν έφερε νούμερα και κόπηκε πρόωρα. Αυτή ήταν και η τελευταία τηλεοπτική δουλειά της Φαίης. Είχε προηγηθεί βέβαια, το 2002, ο πιο γνωστός τηλεοπτικός ρόλος της στο σίριαλ «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη», στον ΑΝΤΙ, όπου υποδύθηκε με επιτυχία τη Μελίτα Μιχαήλ, παρτενέρ του ήρωα που ενσάρκωσε ο αξέχαστος Νίκος Σεργιανόπουλος.

Μετά το 2008 η Φαίη ασχολήθηκε με τα βιβλία της, αλλά και με τα κοινά! «Συμμετείχα στις περιφερειακές εκλογές το 2010 στο ψηφοδέλτιο “Αττική γη”, γιατί ήθελα να βοηθήσω τον φίλο μου Γρηγόρη Ψαριανό. Πιστεύω στην ικανότητα, στην εντιμότητα και την αξία του. Δεν είχα όμως προσωπικές αξιώσεις» δήλωσε σε συνέντευξή της τον περασμένο Απρίλιο. Τον Μάρτιο του 2015 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της με τίτλο «Εξαπάτηση», μια συλλογή 27 μικρών ιστοριών, και έναν χρόνο αργότερα, το 2016, παρουσίασε και το δεύτερο, το μυθιστόρημα «Μπούκου».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved