Αλέκος Συσσοβίτης: «Η πτώση της τηλεόρασης έχει ωφελήσει τη σκηνή, που απορροφά πολλούς ηθοποιούς»
Showbiz

Αλέκος Συσσοβίτης: «Η πτώση της τηλεόρασης έχει ωφελήσει τη σκηνή, που απορροφά πολλούς ηθοποιούς»

Ο Αλέκος Συσσοβίτης μιλάει για τη νέα πραγματικότητα σε τηλεόραση και θέατρο ενώ αποκαλύπτει ποια είναι τα όνειρά του ως ανθρώπου και ως καλλιτέχνη... 

Θα έλεγες ότι το σηµερινό κοινό προτιµά το σύγχρονο θέατρο;

Το ευρύ κοινό όχι, προτιµάει το σόου, το θέαµα και την ευκολία, το απτό. Αυτό είναι κάτι διαχρονικό όµως, πάντα συνέβαινε. Το πιο ανήσυχο ή, αν θέλεις, πιο τολµηρό κοινό, που επιζητά την «αποκάλυψη» για τους άλλους και τον εαυτό του, είναι µικρότερο. Εξ ου και δυσκολευόµαστε να επιβιώσουµε. Όµως, η Αθήνα γενικά έχει πολύ θερµό θεατρικό παλµό, ακόµα και αν δεν πηγαίνει πολύ καλά εισπρακτικά το θέατρο. Μην ξεχνάς ότι η πτώση της τηλεόρασης έχει ωφελήσει τη σκηνή, που απορροφά πολλούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς και τεχνικούς, ενώ ταυτόχρονα ωθεί και τον κόσµο να βγει ευκολότερα από το σπίτι του για να ψυχαγωγηθεί. Κι έτσι, τελικά, είµαστε η πόλη µε το περισσότερο θέατρο στον κόσµο, χωρίς απαραίτητα να είµαστε και µε το καλύτερο. Αλλά παράγουµε θέατρο, αυτό είναι το σπουδαίο, και οι καλές στιγµές του έχουν πάρα πολύ ενδιαφέρον. Και συµβαίνουν µε πολύ κόπο και µε πολύ γερό στοµάχι από την πλευρά των καλλιτεχνών.

Ποια είναι τα όνειρά σου, αυτή τη στιγµή;

Εντελώς αυθόρµητα, επειδή έχω 7 χρόνια να ταξιδέψω και επειδή σήµερα το πρωί είδα ένα καταπληκτικό βίντεο από τη Μογγολία, θα σου πω ότι θέλω πάρα πολύ να κάνω ένα ταξίδι µακρινό, στη φύση. Το όνειρό µου ως καλλιτέχνης είναι στερεότυπο, θέλω να κάνω ολοένα και καλύτερο θέατρο. Όσο για την προσωπική µου ζωή, ε, ας παραµείνει προσωπική!

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved