Αρετή Κετιμέ: «Η δουλειά του μουσικού - τραγουδιστή απαιτεί πολύ χρόνο»
Showbiz

Αρετή Κετιμέ: «Η δουλειά του μουσικού - τραγουδιστή απαιτεί πολύ χρόνο»

Το ταλαντούχο κοριτσάκι με τις εξαιρετικές επιδόσεις στο σαντούρι μεγάλωσε πια, καθώς το περασμένο καλοκαίρι έκλεισε τα 28.

Η Αρετή Κετιμέ είναι πια μία από τις πιο γνωστές οργανοπαίκτριες σαντουριού στην Ελλάδα, αλλά και μια σπουδαία ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός. Από την ηλικία των 6 ετών, όταν ξεκίνησε μαθήματα μουσικής, και την ηλικία των 12, όταν γνωρίστηκε και συνεργάστηκε με τον Γιώργο Νταλάρα, έως σήμερα, που έχει μια ζηλευτή καριέρα, έχει ολοκληρωθεί καλλιτεχνικά μέσα από πολύ σκληρή δουλειά, όπως η ίδια μας αποκαλύπτει.

«Η δουλειά του μουσικού - τραγουδιστή απαιτεί πολύ χρόνο και εκτός χώρου εργασίας. Και μόνο αυτό είναι αρκετά κοπιαστικό», λέει στο Secret για τη μουσική της πορεία. Φέτος, ύστερα από κάλεσμα του σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά, ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι πρωταγωνιστώντας στο έργο «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του δημοφιλέστερου συγγραφέα για παιδιά στη Μεγάλη Βρετανία, Μάικ Κένι, στο θέατρο «Κάππα». Το έργο, που παρουσιάζει το ταξίδι δυο παιδιών από τη Μέση Ανατολή έως το Βερολίνο, έχει στόχο να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, με τρόπο συγκινητικό, αλλά και αρκετά διασκεδαστικό.

«Παίζουμε τραγούδια και μουσικές από διάφορα μέρη της Μεσογείου, τραγούδια αρμένικα, αραβικά, σεφαραδίτικα και φυσικά παραδοσιακά; όπως το τραγούδι Τη θάλασσα τη γαλανή». Πολλά παιδιά συγκινούνται, αλλά όχι με τον τρόπο που αντιδρούν οι μεγάλοι», λέει η Αρετή, η οποία ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή τα τραγούδια του έργου.

Το συγκινητικό είναι πως στην παράσταση συχνά πηγαίνουν και παιδάκια οι γονείς των οποίων είναι πρόσφυγες ή μετανάστες και μαζί με τους ήρωες του έργου ζουν το ταξίδι του ξεριζωμού και της προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον.

«Με το θέατρο, τα παιδιά απομυθοποιούν τον φόβο τους για το σκοτάδι, γιατί ξέρουν ότι εδώ έχουν το ένα το άλλο και είναι μέρος μιας παράστασης. Νιώθω πως το θέατρο τα απελευθερώνει και σε συνδυασμό με τη μουσική τα διαπαιδαγωγεί με τον καλύτερο πρακτικό τρόπο. Κάθονται ήσυχα και παρακολουθούν μια ιστορία που μέσα έχει πολλά μηνύματα, συναισθήματα και, φυσικά, αλήθεια. Ενώ τυπικά είναι μια ιστορία», τονίζει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved