Τομ Βολφ: «Ο Ωνάσης ήταν όντως ένας πολύ μεγάλος έρωτας, ο απόλυτος έρωτας της ζωής της Κάλλας»
Showbiz

Τομ Βολφ: «Ο Ωνάσης ήταν όντως ένας πολύ μεγάλος έρωτας, ο απόλυτος έρωτας της ζωής της Κάλλας»

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Maria by Callas» Τομ Βολφ, μιλά σε πρόσφατη συνέντευξη του για τα γράμματα

που είχε στη διάθεση του -από ιδιωτικό αρχείο- που δείχνει ότι είναι προφανής η ανάγκη της Κάλλας να εκφράσει τον ερωτά της στον Ωνάση χωρίς υπεκφυγές και παρενθέσεις. Ανόθευτα. Στις τελευταίες επιστολές που του στέλνει λίγο πριν χωρίσουν του λέει με σαφήνεια πόσο τον αγαπά. «Προσπάθησε να μας κρατήσεις μαζί για πάντα. Σε λατρεύω», του γράφει επιμένοντας πως δεν πρέπει να αμφισβητεί την αγάπη της.

«Ήταν όντως ένας πολύ μεγάλος έρωτας, ο απόλυτος έρωτας της ζωής της», συμφωνεί ο Τομ Βολφ ο οποίος θεωρεί ότι και οι περισσότερες άριες τις οποίες τραγουδούσε με τέτοια υποκριτική δεινότητα και ακρίβεια ήταν συνδεδεμένες με στιγμές της σχέσης της με τον Ωνάση. «Τους ζούσε τους ρόλους. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να είναι σύμπτωση η πρώτη φορά που τραγούδησε την "Κάρμεν" ειδικά όταν λέει το στίχο 'Ή αγάπη είναι ένα πουλί που επαναστατεί σε αυτή την τόσο επαναστατική για τον έρωτα όπερα. Και οι άριες που επέλεξε προς το τέλος ήταν απολύτως δραματικές και όχι
τυχαία», λέει στο Πρώτο Θέμα.

Αυτές ακριβώς είναι που επιλέγονται και στην ταινία, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο Τομ Βολφ δεν αναζήτησε μόνο λεπτομέρειες γύρω από τη σχέση του έρωτα της Κάλλας αλλά όλα όσα μπορούν να βοηθήσουν ώστε να αποκατασταθεί η φήμη της.

«Νιώθω σαν να έγινα ο μεσάζων ανάμεσα στο κοινό και την ίδια. Σαν να έπρεπε να αποκαταστήσω την τάξη, να αποκαλύψω όλες τις παρερμηνείες, τα κουτσομπολιά και τις φήμες που ήταν συνδεδεμένες με τη φήμη της, όπως εκείνες τις αδιέξοδες εμφανίσει της και τις ακυρωμένες συναυλίες. Είναι προφανές ότι η υγεία της ήταν εύθραυστη και ευάλωτη. Και ότι αυτό είναι κάτι που συνδέεται άμεσα και δικαιολογεί τον θάνατο της που επιμένω, παρά τις όποιες φήμες, ότι δεν οφείλεται σε δηλητηρίαση».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved