Ηλίας Φιλίππου: «Είχε οίστρο και ίντριγκα να κάνω τον ανώνυμο επώνυμο»
Showbiz

Ηλίας Φιλίππου: «Είχε οίστρο και ίντριγκα να κάνω τον ανώνυμο επώνυμο»

Ο Ηλίας Φιλίππου σε συνέντευξή του μίλησε για τον χώρο του τραγουδιού και για την ΑΕΠΙ.

Με την ΑΕΠΙ η γίνεται;

Η ΑΕΠΙ είναι μία πληγή, έχουμε ενάμιση χρόνο που ταλαιπωρούμαστε προσπαθούμε να χάνουμε το καλύτερα. Ο καθένας έχει το δίκιο και τη θέση του θεωρώ πως βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο μιας θετικής ή μιας αρνητικής εξέλιξης θα παίξουν πολλά πράγματα ρόλο όπως η κρατική η κυβερνητική βούληση η Αρωγή των Ξένων. Είναι μία κατάσταση η οποία θα πλήξει πολύ κόσμο.

Πώς βλέπετε την αγορά των νυχτερινών μαγαζιών;

Υπάρχει κατακερματισμός της αγοράς. Λέγαμε να υπάρχει ένας φορέας να εισπράττει και ξαφνικά εμφανίστηκαν 10. Ένα μαγαζί που τα βγάζει δύσκολα δεν θα καταφέρει να πληρώσει κανέναν.

Έχετε ζήσει καλές εποχές. Τραγουδιστές που έγιναν πολύ μεγάλοι δίπλα σας...

Ήταν κάτι σαν φετίχ μου αυτό να κάνω νέους τραγουδιστές από το να κάνω επώνυμους πολλές φορές στο πλαίσιο της επιλογής μου επέλεγα τον «χ» ανώνυμο. Είχε οίστρο και ίντριγκα να κάνω τον ανώνυμο επώνυμο. Στον επώνυμο θα προσέθετα απλά μία επιτυχία. Αυτό που λένε πως τα τραγούδια είναι των στιχουργών, των δημιουργών και όχι των τραγουδιστών το έχω ακούσει πολλές φορές... Είχα την τύχη και τη χαρά να γνωρίσω και να συνυπάρξω σε κάποιες τελευταίες δισκογραφικές δουλειές με τον Άκη Πάνου, ο οποίος είχε πει κάποτε πως ο συνθέτης και ο στιχουργός είναι αυτοί οι οποίοι φτιάχνουν μία πολυκατοικία και αφού την ετοιμάσουν βγαίνει ο τραγουδιστής στο μπαλκόνι και λέει ελάτε να δείτε τι ωραία διαμερίσματα έχουν φτιάξει. Αυτός είναι ο τραγουδιστής. Ο τραγουδιστής χωρίς υλικό δεν είναι κάτι. Η πρωτογενής ύλη είναι το τραγούδι. Εάν ο καλλιτέχνης δεν έχει επιτυχία, δεν έχει λόγο ύπαρξης, όσο καλός τραγουδιστής και αν είναι. Ακόμη και τους καλούς τραγουδιστές με όχι από μία επιτυχία τους γνώρισε ο κόσμος.

Πιστεύετε πως είναι αγνώμονες; Ξεχνάνε ευνοϊκά; Υπάρχει αυτή η μετέπειτα εκτίμηση;

Νομίζω πως κατά κόρον οι περισσότεροι τα ξεχνάνε. Εγώ δεν έχω αποζητήσει ποτέ την μετέπειτα εκτίμηση. Φροντίζεις για να μην πληγωθείς να μην έχεις ιδιαίτερες επαφές. Θεωρώ πως από ένα σημείο και μετά η φήμη. Τα χρήματα και η δόξα σε αποσυντονίζουν σε πάνε αλλού και εγώ ως δημιουργός αν προσπαθήσω να ζητήσω αυτό που πρέπει να εισπράξω και δεν το εισπράξω θα στεναχωρηθώ. Είναι μια ασπίδα που προστατεύει εμένα αυτό, είναι επαγγελματισμός. Εγώ έτσι το είδα το τραγούδι από νωρίς είδα τον εαυτό μου ως ένα πάροχο υπηρεσιών και θέλω να αμείβομαι ηθικά και, οικονομικά για αυτό το οποίο παρέχω σε κάποιον.

Έχετε πει αλήθειες μέσα σε αυτό το γραφείο;

Μόνο αλήθειες. Έτσι είμαι εγώ πολύ ψυχρός. Έχω ένα μεγάλο μειονέκτημα δεν μπορώ ποτέ να κολακέψω κάποιον, ό,τι δουλειά και αν κάνει έχω πρόβλημα σε αυτό θα του πω την αλήθεια. Έστω και αν φύγει με δάκρυα στα μάτια. Έστω και αν φύγει με κατεβασμένο το κεφάλι ελπίζοντας ότι κάποτε θα καταλάβει πώς το έκανα για το καλό του.

Πηγή: ΧΑΙ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved