Αντώνης Καφετζόπουλος: «Έμεινα εκτός Επιδαύρου. Αν έμενα εκτός χώρου, θα ένιωθα πικρία»
Showbiz

Αντώνης Καφετζόπουλος: «Έμεινα εκτός Επιδαύρου. Αν έμενα εκτός χώρου, θα ένιωθα πικρία»

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος μιλάει για την Επίδαυρο στην οποία θα βρεθεί σύντομα αλλά και για την επικείμενη συνεργασία του με τον Λάκη Λαζόπουλο... 

Ξεκινάς άμεσα πρόβες στους «Βατράχους», που σηματοδοτούν την παρθενική εμφάνισή σου στην Επίδαυρο. Πώς έγινε και δεν πήγες τόσα χρόνια εκεί;

Να πάω... ακάλεστος; Δεν με ζήτησαν ούτε από τις κρατικές σκηνές ούτε καν από το Φεστιβάλ. Όπως ξέρεις, τους ηθοποιούς τούς καλούν να παίξουν σε μια παράσταση, σε ένα θέατρο. Εμένα δεν με κάλεσαν ποτέ ως τώρα.

Είσαι πικραμένος για το ότι έμεινες εκτός;

Εμεινα εκτός Επιδαύρου, όχι εκτός χώρου. Αν έμενα εκτός χώρου, θα ένιωθα πικρία. Σου φαίνεται παράδοξο; Κι εμένα, μετά από τόσα χρόνια που είμαι στο θέατρο, έχοντας κάνει πολλά είδη, κωμωδίες, δράματα κ.λπ. Μη στεκόμαστε σε αυτό όμως! Δεν με ήθελαν, δεν με πήραν, πάω όμως παρέα με τον Λάκη Λαζόπουλο, τη Σοφία Φιλιππίδου, τον Δημήτρη Πιατά και μια αγκαλιά νέων παιδιών και δη με σκηνοθέτη τον Κώστα Φιλίππογλου, που τον εκτιμώ βαθιά. Δεν θεωρώ «παράσημο» να πάει κάποιος στην Επίδαυρο. Το «παράσημο» είναι η μακροβιότητά σου στον χώρο, αυτή είναι που μετράει πάνω από όλα. Ασε που πιστεύω ότι το αρχαίο αυτό θέατρο πρέπει να πάψει να έχει πια τη χρήση «καλοκαιρινού μαγαζιού» και να κρατήσει τον χαρακτήρα του μοναδικού μνημείου, που δεν πληγώνεται από βαριά σκηνικά και από «πειραγμένους» σκηνοθέτες που το ταλαιπωρούν αφάνταστα.

Με τον Λαζόπουλο έχετε δουλέψει ξανά;

Μόνο στο σινεμά, στην ταινία «Ο καλύτερός μου φίλος», που έκανε εκείνος. Ενώ δεν έχω συνεργαστεί μαζί του, νιώθω μια «συγγένεια» ξεχωριστή και χαίρομαι για το «πάντρεμά» μας.

Δέχεται πολλά «πυρά» ο Λάκης Λαζόπουλος.

Οταν κάνεις σάτιρα, ανοίγεις μέτωπα. Του προσάπτουν πολλά, αλλά δεν θέλω να μείνω σε αυτό. Δεν είναι δουλειά μου να απαντάω, το κάνει μια χαρά μόνος του ο Λάκης, που είναι ιδιοφυής κειμενογράφος, με οξύτητα πνεύματος και πολλά ταλέντα. Το ότι είναι «όρθιος» απαντά από μόνο του σε πολλά, όπως απαντά και το ότι «επιστρέφει» με τους έξοχους «Δέκα μικρούς Μήτσους» του, που τους έχουμε απόλυτη ανάγκη.

Τον επόμενο χειμώνα… επιβιβάζεσαι στο «Οριάν Εξπρές», απ’ ό,τι έχω μάθει.

Ναι, μου έγινε πρόταση να παίξω στο «Εγκλημα στο Οριάν Εξπρές» που θα σκηνοθετήσει ο Πέτρος Φιλιππίδης με τους Κάτια Δανδουλάκη, Δάνη Κατρανίδη, Ακη Σακελλαρίου, Τάνια Τρύπη, την κυρία Τζένη Ρουσσέα και άλλους που κλείνονται τις μέρες αυτές. Οντως, απίστευτος «μαραθώνιος»... Πώς αλλιώς θα επιβιώσω, Βασίλη; Ζω από τη δουλειά μου και είμαι ευτυχής που τη λατρεύω και μου γίνονται τόσο δυνατές προτάσεις. Δεν έχω λεφτά στην άκρη για να πω «θα πάρω μια ανάσα».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved