Ειρήνη Μερκούρη: «Είμαι τσιγγάνα. Κοιμάμαι ακόμα στο πάτωμα»
Showbiz

Ειρήνη Μερκούρη: «Είμαι τσιγγάνα. Κοιμάμαι ακόμα στο πάτωμα»

Η Ειρήνη Μερκούρη μίλησε για την τσιγγάνικη καταγωγή της και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής της. 

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στην καταγωγή της, στους γονείς της και στον τρόπο που μεγάλωσε. Μάλιστα, δεν δίστασε να πει ότι πολλές φορές κοιμάται στο πάτωμα και είναι κάτι που της αρέσει.

Μου είπες ότι δεν σ' έχει ρωτήσει ποτέ κάποιος αν είσαι τσιγγάνα.

«Όχι, ποτέ δεν με ρώτησε κάποιος αν είμαι τσιγγάνα, δημοσίου τουλάχιστον, και ήταν κάτι που το περίμενα. Σε ευχαριστώ που με ρωτάς γι’ αυτό, γιατί μου αρέσει πολύ να απαντήσω. Ποτέ δεν έκρυψα ότι είμαι τσιγγάνα, ήρθε η στιγμή να απαντήσω. Είμαι αυθεντική τσιγγάνα και από τους δύο γονείς. Όλοι οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου ήταν τσιγγάνοι και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό. Μου αρέσει, το ζω, είμαι μέσα σ' αυτό, αλλά και απ' έξω. Το θαυμάζω, ανέκαθεν το Θαύμαζα. Έχει πολύ ενδιαφέρον κι αυτό το καταλάβαινα όσο μεγάλωνα»

Άρα, δεν έχεις αντιμετωπίσει ρατσισμό λόγω τσιγγάνικης καταγωγής σου;

«Όχι, δεν μπορώ να το πω αυτό. Πολλοί δεν το πίστευαν για μένα αυτό, ότι είμαι τσιγγάνα. Ο μπαμπάς μου είναι στα δικά μου χρώματα και η μαμά μου ήταν λίγο πιο άσπρη, με ανοιχτό χρώμα ματιών και οι δύο. Τη μαμά μου την «έχασα» πριν από 20 χρόνια, ήμουν 16 χρονών τότε. Ο Θεός μας έδωσε τόση δύναμη... Πήγαινα στην Παναγία κι έλεγα «Εσύ είσαι τώρα η μητέρα μου, σ' εσένα θα λέω "καλημέρα"». Την «έχασα» από καρκίνο σε ηλικία 47 χρονών, μέσα σ' ενάμιση μήνα και άφησε πίσω τη3 5 παιδιά. Είχα το ρόλο της μάνας ανέκαθεν στο σπίτι. Ήμουν η μάνα μετά τη μάνα μου στο σπίτι. Ο μπαμπάς μου δεν παντρεύτηκε ποτέ, ήταν μικρότερος τη$ 6 χρόνια, αλλά δεν φαινόταν. Η μαμά μου παντρεύτηκε 27 χρονών και ήταν παρθένα. Ακόμα έχουμε το σεντόνι με την παρθενιά της μαμάς μου»

Συνήθως οι τσιγγάνες παντρεύονται μικρότερες.

«Ήταν ένας κούκλος ο μπαμπάς μου και τον ζήταγαν όλες, αλλά αυτός είχε ερωτευτεί τη μαμά μου, που ήταν καστανή με μακριά μαλλιά, μεγάλα πράσινα μάτια και 1,70 μ. ύψος. Έχω φωτογραφίες της έξω από το τσαντίρι της, εκεί που μεγάλωσε»

Εσύ μεγάλωσες σε τσαντίρι;

«Η μαμά μου μεγάλωσε σε σπίτι και σε τσαντίρι. Η σκηνή είναι η συνήθεια, η παράδοση των τσιγγάνων. Δεν έχω μείνει ποτέ σε τσαντίρι, αν και μικρή το ήθελα, το ζήλευα. Οι συγγενείς μου έμεναν και σε σκηνή. Κάθε φορά που πηγαίναμε να δούμε τη γιαγιά μου στο τσαντίρι, μας έβαζε να φάμε καθισμένοι όλοι κάτω, μέσα στη σκηνή»

Έχεις κρατήσει τσιγγάνικες συνήθεις, που τις έχεις διατηρήσει στην καθημερινότητα σου και τις έχεις βάλει μέσα στην οικογένεια σου;

«Πολλές φορές κοιμάμαι κάτω, στο πάτωμα, δεν κοιμάμαι στο κρεβάτι, γιατί μου αρέσει πάρα πολύ. Αυτή τη συνήθεια δεν την αλλάζω σε καμία περίπτωση. Τώρα, βέβαια, τα περισσότερα βράδια κοιμάμαι στο κρεβάτι, αλλά πριν παντρευτώ τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου μου άρεσε να κοιμάμαι κάτω. Το μεγάλο διπλό κρεβάτι πάνω να μένει μόνο του κι εγώ να κοιμάμαι κάτω, στο πάτωμα. Μικρή θυμάμαι είχα ανεμοβλογιά κι έστρωνα κάτω, παρόλο που και τα 5 παιδιά είχαμε κρεβάτι. Μαζευόμουν, είμαι και 1 ,63 μ. για να κοιμηθώ και η μάνα μου με έλεγε «Κουβάρι», το ίδιο λέει και ο άντρας μου»

Ο σύζυγος σου έχει συμβεί να ξυπνήσει από τον ύπνο του και να σε βρει να κοιμάσαι στο πάτωμα;

«Ναι και με παίρνει με το ζόρι και με βάζει να κοιμηθώ στο κρεβάτι. Έχει κοιμηθεί κι αυτός στο πάτωμα και του άρεσε πάρα πολύ, όμως δεν το κάνει, αλλά το απόλαυσε εκείνη τη βραδιά. Όταν μου δίνεται η ευκαιρία ή όταν εφημερεύει ο άντρας μου στο νοσοκομείο, εγώ κοιμάμαι στο πάτωμα. Δεν την αλλάζω αυτή τη συνήθεια. Δεν είναι αρρώστια να είσαι τσιγγάνος, δεν κολλάει. Είμαι Ελληνίδα τσιγγάνα και υπερήφανη γι’ αυτό»

Υπάρχουν τσιγγάνοι στον επαγγελματικό χώρο σου οι οποίοι δεν φαίνονται και είναι; Πέρα από όσους γνωρίζουμε..

«Ναι, βέβαια. Τα χρώματα της επιδερμίδας δεν λένε πάντα την αλήθεια. Υπάρχουν και είναι πολύ μεγάλα ονόματα αυτή τη στιγμή στο χώρο, ίσως τα τρία μεγαλύτερα ονόματα αυτή τη στιγμή στη Ελλάδα. Αν δεν το λένε οι ίδιοι, δεν μπορεί να το πει κάποιος άλλος από εμάς, δεν έχουμε κανένα λόγο να το κάνουμε, δεν υπάρχει αυτό το δικαίωμα. Τους αγαπώ όπως και να 'χει» αποκάλυψε στο Λοιπόν η Ειρήνη Μερκούρη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved