Γιάννης Μόρτζος: «Όσες φορές με τη Μελίνα συζητούσα για πολιτικά τσακωνόμασταν»
Showbiz

Γιάννης Μόρτζος: «Όσες φορές με τη Μελίνα συζητούσα για πολιτικά τσακωνόμασταν»

Ο Γιάννης Μόρτζος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η δίκη του Σωκράτη μέσα από τα μάτια δύο φοιτητών» στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

«Είπαμε να κάνουμε την παράσταση για-έναν λόγο... Ζούμε μια περίοδο που τα μηνύματα και τα γεγονότα της εποχής του Σωκράτη αντηχούν μέχρι σήμερα. Αυτό έγινε μετά από πολύ σκέψη, γιατί η διαδικασία της δίκης του Σωκράτη είναι κάτι που ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει τι συνέβη. Ακούνε ότι ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο -μέχρι εκεί πάει το μυαλό τους, ή μέχρι εκεί γνωρίζουν. Υπήρξε τότε μια πολιτική κατάσταση, η οποία ήταν εντελώς διεφθαρμένη. Δεν μπορούσε ένας άνθρωπος σαν τον Σωκράτη, που ήταν φιλόσοφος με πίστη στην αλήθεια και στις καλές σχέσεις των ανθρώπων, να στεριώσει σε αυτό το περιβάλλον. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, με πολλούς» τόνισε στο Secret.

- Τι θυμάσαι από τον φίλο σου, τον Ανδρέα Παπανδρέου;

«Το χιούμορ του. Με τον Ανδρέα, πριν ξεκινήσουμε να μιλήσουμε πολιτικά, λέγαμε ανέκδοτα. Του άρεσαν πολύ τα σόκινγκ ανέκδοτα. Ήθελε να γελάει. Ήθελε οι φίλοι του που τον περιστοίχιζαν, όταν ανταμώναμε, να λένε πράγματα όχι δυσάρεστα, αλλά ευχάριστα. Όταν έφτανε η στιγμή να πάρει αποφάσεις, τότε ο Ανδρέας ήταν δύσκολος. Όταν έφτανε η κρίσιμη ώρα, μίκραιναν τα μάτια του και έπαιρνε μια όψη άγρια και, όσοι ήμασταν κοντά, μας έπιανε τρομάρα. Έλεγα «είναι ικανός για όλα. Να φτιάξει και να γκρεμίσει την ίδια στιγμή».

-Θυμάσαι κάποια δυσάρεστη στιγμή μαζί του;

«Ναι. Ήταν παραμονές εορτών. Ήμασταν στο Ναύπλιο και τον ειδοποίησαν τηλεφωνικά να μην παραβρεθεί την Πρωτοχρονιά στην εκκλησία. Ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήθελαν να τον αποτρέψουν να πάει στη δοξολογία. Του είπα «πρόεδρε, δεν θα πας;» και μου λέει «θα πάω γιατί θέλω να τους κάνω κακό, θα τους κάνω να σκεφτούν ότι από εδώ και πέρα αλλάζω σελίδα, θα είμαι άλλος. Δεν θα είμαι ο Ανδρέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης των προηγούμενων».

-Από τη Μελίνα Μερκούρη τι θυμάσαι;

«Η Μελίνα ήταν μια σπουδαία γυναίκα. Πρώτα απ' όλα, είχε ένα προτέρημα: όταν μίλαγε, κοίταζε στα μάπα. Ήταν αληθινή. Όσες φορές με τη Μελίνα συζητούσα για πολιτικά τσακωνόμασταν.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved