Γιάννης Στάνκογλου: «Ξέρεις ότι παίζεις τη ζωή σου κορόνα γράμματα όταν πιάνεις μηχανή»
Showbiz

Γιάννης Στάνκογλου: «Ξέρεις ότι παίζεις τη ζωή σου κορόνα γράμματα όταν πιάνεις μηχανή»

Ριψοκίνδυνος είναι ο Γιάννης Στάνκογλου που δηλώνει εθισμένος με την ελεύθερη πτώση.

Κλαις συχνά;

Κλαίω πολύ συχνά. Μπορεί να κλάψω με κάτι απλό, που να μην είναι καν προσωπικό μου. Με κάτι που θα δω στον δρόμο, αλλά δεν ορίζεται από αυτό η ευαισθησία. Ευαίσθητος μπορεί να είναι κάποιος και από τον τρόπο που προσεγγίζει τη δουλειά του και πώς την αγαπάει.

Θα έλεγες πως έχεις βγάλει ικανοποιητικά χρήματα από τη δουλειά σου;

Σ' αυτήν τη χώρα είναι δύσκολο να βγάλεις λεφτά. Και να βγάλεις δηλαδή τα μισά ως ελεύθερος επαγγελματίας, τα δίνεις στο κράτος. Θα σου πω, λοιπόν, ότι επιβιώνω. Αλλά δεν μπορώ να αγοράσω ένα σπίτι, για παράδειγμα. Τόσα χρόνια στη δουλειά και μένω ακόμα στο ενοίκιο.

Και όταν δεν δουλεύεις, τι σου αρέσει να κάνεις;

Είμαι εθισμένος στα ταξίδια και στην ελεύθερη πτώση. Τώρα θέλω να πάρω και το δίπλωμα.

Κάνεις ελεύθερη πτώση;

Έχω κάνει tandem jump (σ.σ.: πτώση με εκπαιδευτή) 4-5 φορές και θέλω να αρχίσω να πετάω πλέον μόνος μου.

Τι συναίσθημα βιώνεις εκείνη την ώρα; Απόλυτη ελευθερία;

Αναλόγως, κάθε πτώση είναι διαφορετική. Η πρώτη είναι σαν να ξαναγεννιέσαι, η δεύτερη σαν να μπούσουλας, η τρίτη σαν να περπατάς, η τέταρτη σαν να μιλάς, η πέμπτη σαν να επικοινωνείς. Και όταν θα πετάξω μόνος μου, θα είναι μια καινούργια αρχή.

Έχει και η γυναίκα σου αυτό το χόμπι;

Όχι, δεν είναι μέσα σε αυτά. Μου λέει «τόσα χρονιά που δεν είχες παιδιά, δεν έκανες ελεύθερη πτώση. Τώρα βρήκες;». Τι να κάνουμε, όμως; Στην πορεία ανακαλύπτει ο άνθρωπος τι θέλει να ζήσει. Και εγώ δεν θέλω να έχω απωθημένα στη ζωή μου.

Αυτό που κάνεις προϋποθέτει να σου αρέσει, ο κίνδυνος και το απρόβλεπτο.

Από μικρός μου άρεσε ο κίνδυνος. Πλέον μου αρέσει να κάνω πράγματα που είναι στην κόψη του ξυραφιού, αλλά πάντα προσέχω να έχω ένα δίχτυ ασφαλείας από κάτω. Γιατί δεν έχω να σκεφτώ μόνο τη δική μου ζωή. Έχω δυο παιδιά να μεγαλώσω. Η οικογένεια σ' το κάνει αυτό. Σου βάζει όρια, δίχτυα προστασίας για να είσαι ελεύθερος μεν, να μην πεθάνεις δε.

Έφτασες ποτέ σε τέτοιο σημείο;

Να πεθάνω; Δεν ξέρω. Ίσως έχω κινδυνεύσει. Έχω πέσει κάποιες φορές με τη μηχανή και θα μπορούσε να γίνει σοβαρό ατύχημα. Κάθε φορά που ανεβαίνω, πάνω σκέφτομαι «λες να είναι σήμερα η μέρα μου;». Ξέρεις ότι παίζεις τη ζωή σου κορόνα γράμματα όταν πιάνεις μηχανή. Το κάνεις όμως. Ο κίνδυνος που λέγαμε πριν.

Πηγή: Down Town

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved