Ορέστης Τζιόβας: «Αρνήθηκα δουλειά που δεν ήταν ικανοποιητικά τα χρήματα για μένα»
Showbiz

Ορέστης Τζιόβας: «Αρνήθηκα δουλειά που δεν ήταν ικανοποιητικά τα χρήματα για μένα»

 Ο Ορέστης Τζιόβας σε συνέντευξή του μίλησε για το ριμέικ κινηματογραφικών ταινιών στις θεατρικές σκηνές.

Πώς κρίνεις το γεγονός ότι γίνεται το ριμέικ πολλών θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών στις σημερινές θεατρικές σκηνές;

Το ριμέικ είναι παγκόσμιο φαινόμενο τα τελευταία χρονιά, το παρατηρώ και στο Χόλιγουντ, αλλά δεν θα έλεγα ότι η συνταγή αυτή είναι εγγύηση για την επιτυχία. Είναι ένα έργο που έχει την αποδοχή του κοινού και μια καινούργια ματιά στο θέατρο. Στο θέατρο κάνουμε συνέχεια ριμέικ, μόνιμα, πάντα, με έργα αγαπημένα, όπως τα κλασικά έργα του θεάτρου έχουν ανέβει 500 φορές το καθένα.

Ποια αίσθηση σου δίνει το ότι βρίσκεσαι και παίζεις επάνω στη σκηνή με συναδέλφους σου όπως ο Νίκος Γαλανός, η Μάρω Κοντού και ο Κώστας Βουτσάς;

Μόνο θετικό είναι για μένα, μπορώ να κερδίσω πολλά πράγματα. Μεγάλωσα με τους ανθρώπους αυτούς, τους έβλεπα να παίζουν, έχω γαλουχηθεί κατά μια έννοια από την υποκριτική και την ηθική τους. Είναι ωραίο και συγκινητικό να παίζεις μαζί τους. Έχουν τεράστια εμπειρία και παίρνεις μια κληρονομιά. Δεν «κλέβω» κάτι από εκείνους, αυτό συμβαίνει αυτόματα, επηρεάζεσαι.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις, ώστε να συμφωνήσεις για μια δουλειά; Είμαι ανοιχτός στις καινούργιες συνεργασίες, να δουλέψω με ανθρώπους που δεν είχα ξαναδούλεψει στο παρελθόν. Λαμβάνω υπόψη μου τις γνώμες των συναδέλφων μου, όταν είναι να δουλέψω με κάποιον που δεν γνωρίζω. Εμπιστεύομαι πολύ το ένστικτο μου, είναι το μισό κομμάτι. Υπάρχει το οικονομικό κριτήριο, η φήμη των συνεργατών, η ποιότητα της δουλειάς τους.

Έχεις χαλάσει δουλειά για τα χρήματα;

Μόνο αν δεν έχει τηρηθεί κάτι το οποίο είχαμε συμφωνήσει αρχικά. Αν δεν μου αρέσει κάτι από την αρχή στα οικονομικά, δεν θα το κάνω, δεν χαλάω δουλειά, απλώς δεν συμφώνησα. Αρνήθηκα δουλειά που δεν ήταν ικανοποιητικά τα χρήματα για μένα. Αν βάραινε περισσότερο το οικονομικό και την επέλεγα περισσότερο για το λόγο-αυτό, παρά για καλλιτεχνικό, αν τότε δεν τηρούνταν και το καλλιτεχνικό κομμάτι δεν με ικανοποιούσε, φυσικά και δεν την έκανα. Δεν έχω επιλέξει δουλειά για οικονομικούς λόγους, αλλά είναι το επάγγελμα μου, την κάνω για να βιοπορίζομαι.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved