Χρύσπα: «Ο άντρας μου δεν φοβήθηκε να με διεκδικήσει και δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις»
Showbiz

Χρύσπα: «Ο άντρας μου δεν φοβήθηκε να με διεκδικήσει και δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις»

Η φετινή της εμφάνιση στο YFSF ήταν σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη αφού μας έχει χαρίσει πολύ όμορφες στιγμές.

Εμφανίστηκε στον χώρο το 2003 ακολουθώντας πορεία αντίστροφη από τη συνηθισμένη. Πρώτα έκανε δισκογραφική δουλειά και μετά άρχισε να δουλεύει στα νυχτερινά μαγαζιά. Το ίδιο ασυνήθιστη ήταν και η ξαφνική απόφασή της να παντρευτεί μετά από μόλις έναν μήνα γνωριμίας και σχέσης.

Η Χρύσπα όμως δεν είναι σε τίποτα συνηθισμένη. Κι αν και ξεκίνησε έχοντας στο μυαλό της να γίνει χορεύτρια -13 χρόνια σπούδαζε κλασικό μπαλέτο- η ζωή είχε άλλα σχέδια για εκείνη.

-Ας ξεκινήσουμε από τη στιγμή που αποφάσισες πως θέλεις να γίνεις τραγουδίστρια. Θυμάσαι πότε ήταν;

«Ήταν η στιγμή που ανέβηκα πρώτη φορά σε σκηνή, όχι για να χορέψω αλλά για να τραγουδήσω, δεν θυμάμαι χρονολογία, πήγαινα όμως ακόμα σχολείο και ήταν καλοκαίρι στην Αίγινα στο νησί που μεγάλωσα, σε συναυλία της Σοφίας Βόσσου. Της άνοιξα τη συναυλία».

-Γι’ αυτό της έχεις αδυναμία…

«Της έχω όντως αδυναμία και είναι και η δασκάλα φωνητικής μου, 100 χρόνια πια…(γελάει) . Αυτή ήταν η στιγμή που κατάλαβα πως το αγαπάω πολύ αυτό και θέλω να το κάνω».

-Είχες όμως επαφή με τον καλλιτεχνικό χώρο από μικρή.

«Ναι, είχα. Και με τον χορό, που είναι κάτι που έχω σπουδάσει κιόλας και με τη μουσική γιατί ήθελα να έχω μια γνώση πιο πολύ πάνω στον ρυθμό. Ακόμα και στο σχολείο. Επειδή ήθελα να χάνω ώρες από τα μαθήματα -το ομολογώ- βαριόμουν λίγο παραπάνω απ’ ότι θα έπρεπε, ήμουν λίγο μέτρια μαθήτρια, πάντα αναλάμβανα τις χορωδίες, τα θεατρικά, έμπαινα μπροστά σε όλα. Από τα τρία μου ξεκίνησα να χορεύω».

-Εδώ που τα λέμε με τα λαϊκά βγάζεις τον πόνο σου, την καψούρα σου…

«Τώρα που το λες, ισχύει. Όταν είχα την πρώτη μου ερωτική απογοήτευση άρχισα να ακούω ελληνικά τραγούδια.» (γελάει)

-Ποιος είναι αυτός που σου είπε όχι;

«Ποιος τόλμησε; Κάποιος που ήταν απόλυτα γνωστικός και δεν ήθελε να μπλέξει μαζί μου. Κάποιος που γλίτωσε» (γέλια)

-Και ξαφνικά μας παντρεύτηκες…

«Αυτό κι αν ήταν ξαφνικό. Αυτό θέλω να σου πω ήταν ξαφνικό και για τους ίδιους μου τους γονείς οι οποίοι έχουν μεγαλώσει ένα παιδί που ξέρουν καλά. Και δεν του το είχαν ποτέ του παιδιού τους ότι θα παντρευτεί τόσο βιαστικά και τόσο αυθόρμητα.
Γενικά είμαι ανεξάρτητο παιδί.

Έχω φύγει από τα 18 μου από το σπίτι μου, πάντα βέβαια είναι από κοντά οι γονείς που γιατί αγαπώ την οικογένειά μου πάρα πολύ, αλλά ήμουν πάντα ανεξάρτητη. Ήθελα να ανοίξω τα φτερά μου και να κάνω πράγματα, να είμαι ελεύθερη και να μην δίνω αναφορά σε κανένα.

Έκανε φοβερή εντύπωση λοιπόν στους δικούς μου ότι μια μέρα τους πήρα τηλέφωνο ξαφνικά και τους είπα παντρεύομαι. Γιατί όλα αυτά έγιναν μέσα σε έναν μήνα. Η γνωριμία και η πρόταση γάμου έγινε μέσα σε έναν μήνα».


-Μέσα σε ένα μήνα πήρες την απόφαση να παντρευτείς;

«Ναι και μέσα στον χρόνο παντρευτήκαμε. Έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα».

-Εντάξει, δεν το λες νορμάλ και συνηθισμένο…

«Όχι δεν το λες νορμάλ αλλά δεν μου αρέσει κιόλας να ζω μια ζωή νορμάλ».

Ένστικτο και φόβοι
-Δεν το φοβήθηκες καθόλου; Πόσο μπορεί να ξέρεις έναν άνθρωπο μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για πεις ναι, θέλω να μοιραστώ τη ζωή μου μαζί του….

«Δεν το φοβήθηκα γιατί γενικότερα είμαι άνθρωπος που ακολουθεί το ένστικτό του. Όταν εμένα μου χτύπησε το καμπανάκι και είπα «εδώ είμαστε» δεν το φοβήθηκα και δεν έκανα πίσω .
Γενικά δεν μου αρέσει ο φόβος ως συναίσθημα. Είναι άσχημο συναίσθημα, αρνητικό, μπλοκάρει τους ανθρώπους. Μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα, να ρισκάρω. Μου αρέσει να ζω. Με όποιο κόστος.
Και πίστεψέ με μου έχει στοιχίσει αυτό και στη δουλειά μου και στην προσωπική μου ζωή. Δεν το βάζω κάτω όμως. Δεν με πειράζει να πονέσω από μια λάθος απόφαση. Με πειράζει να μην την πάρω επειδή φοβήθηκα».

-Το ίδιο λάθος δεύτερη φορά το ξανακάνεις;

«Αν το πάρω χαμπάρι ότι έχω κάνει λάθος, όχι δεν το ξανακάνω. Υπάρχουν και λάθη όμως που δεν τα αντιλαμβάνεσαι κατ’ ευθείαν ή μπορεί και ποτέ».


-Τι διαφορετικό είχε αυτός ο άντρας που σε κέρδισε τόσο γρήγορα;

«Δεν φοβήθηκε να με διεκδικήσει και δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις. Ήταν ευθύς, ήξερε τι ήθελε και το έκανε με πάρα πολύ απλό τρόπο. Άμεσο».


-Πώς είναι η Χρύσπα στην καθημερινότητα του σπιτιού της;

«Κοίτα εμένα με χαλαρώνει απίστευτα να κάνω δουλειές του σπιτιού. Μπορεί να είναι τρεις τη νύχτα και να εγώ να κάνω δουλειές. Δεν θα βάλω σκούπα ηλεκτρική γιατί δεν θέλω να τρελάνω τους γείτονες αλλά μπορεί να σιδερώσω που είναι και η μόνη δουλειά που σιχαίνομαι αλλά ακόμα κι αυτή με χαλαρώνει»

-Τι άλλο σε χαλαρώνει;

«Να πάω βόλτα με το ποδήλατο. Ώρες ατελείωτες. Μπορεί να ξεκινήσω από τον Πειραιά και να φτάσω Γλυφάδα, Βουλιαγμένη και να γυρίσω πίσω. Ξεχνιέμαι. Περνάει η ώρα μου απολαμβάνοντας τη θάλασσα και το τοπίο. Οι δικοί μου που με ξέρουν, δεν ανησυχούν. Εξάλλου έχω πάντα το κινητό μαζί μου αλλά γενικά μου αρέσει να φεύγω, να χάνομαι, να περνάω ώρες με τον εαυτό μου».

- Τόσα χρόνια στη νύχτα, Έχεις βρεθεί ποτέ αντιμέτωπη με δύσκολες καταστάσεις;

«Σε δύσκολες καταστάσεις έχω βρεθεί, σε δύσκολη θέση όμως ποτέ».

-Εξακολουθείς να «δουλεύεις» τη φωνή σου;

«Πάντα τη δουλεύω τη φωνή μου, πιο αραιά πια και μόνη μου αλλά χρειάζεται. Βοηθάει πολύ σε περιπτώσεις που μπορεί να έχεις ξενυχτήσει και να είσαι άυπνος αλλά να πρέπει να ξανατραγουδήσεις και αυτό μου έχει συμβεί πολλές φορές. Βοηθάει πολύ και σε περιπτώσεις που μπορεί να είσαι κρυωμένος αλλά κυρίως σε προστατεύει από το να πάθεις κάποια ζημιά».

-Έχεις πάθει ποτέ ζημιά στις φωνητικές σου χορδές;

«Ναι, έχω κάνει και επέμβαση. Είχα δημιουργήσει κάτι που είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στους τραγουδιστές, είχα κάνει κάλο. Και τρόμαξα πάρα πολύ. Το είχα δημιουργήσει από λάθος χρήση, δεν πρόσεχα τη φωνή μου, ήμουν μικρή και ξεμυαλισμένη. Μέχρι που την πάτησα και συνειδητοποίησα πως αυτό πρέπει να το προστατεύω. Ήταν πολύ δύσκολο. Τον πρώτο καιρό ήμουν σε πλήρη αφωνία και μου πήρε έναν μήνα για να αρχίσω να συνέρχομαι».

-Πώς ήταν να ζεις και να μην μπορείς να μιλήσεις;

«Ειδικά για μένα που γενικά δεν βάζω γλώσσα μέσα ήταν εντελώς τρελό. Και ήταν και πολύ δύσκολο και για τους γύρω μου γιατί βαριόμουν να γράφω συνέχεια σε χαρτιά τι θέλω να πω και προσπαθούσα να τους το δείξω με νοήματα».

-Τι δεν έχεις κάνει μέχρι τώρα και το ονειρεύεσαι;

«Σε προσωπικό κομμάτι, σίγουρα θέλω να κάνω οικογένεια. Και εννοώ πως θέλω πολύ να κάνω ένα παιδί. Και αν με ρωτάς για την δουλειά μου θα ήθελα να δοκιμαστώ σε μιούζικαλ. Είναι ένα είδος που αγαπώ ιδιαίτερα και ομολογώ πως δεν ένιωθα έτοιμη να το κυνηγήσω ως τώρα. Αυτά είναι τα όνειρά μου».

INFO: Η Χρύσπα εμφανίζεται στον Βοτανικό μαζί με τον Μάκη Δημάκη και τον Κώστα Μαρτάκη

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved