Τάσος Ιορδανίδης: Τον σκηνοθετεί η σύζυγός του Θάλεια Ματίκα - Πώς του φαίνεται; (photos)
Showbiz

Τάσος Ιορδανίδης: Τον σκηνοθετεί η σύζυγός του Θάλεια Ματίκα - Πώς του φαίνεται; (photos)

Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα -εκτός από ζευγάρι- είναι και συνεργάτες- κι έτσι εκείνος αναφέρθηκε στο πώς αισθάνεται που τον σκηνοθετεί.

Ακόμη, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το έργο που θα παρουσιάσει στο κοινό, τις ευκολίες και τις δυσκολίες του, ενώ παράλληλα τόνισε τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στην Θάλεια.

Θεατρικά ετοιμάζεστε για ακόμη μία παράσταση με το έργο «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του»...

Στο Θέατρο Πέτρας, στις 8 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιάσουμε αυτήν τη φορά το συγκεκριμένο έργο που είναι βασισμένο στο αντιπολεμικό αριστούργημα του Ντάλτον Τράμπο.

Τι ξεχωρίσατε σε αυτό το έργο;

Το πολύ ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα που περνάει ο Τράμπο αλλά και τη δύναμη του ανθρώπινου μυαλού και της ανθρώ­πινης θέλησης. Καθώς και την πίστη του ανθρώπου σε αυτό το δώρο που ονομά­ζεται ζωή.

Πόσο δύσκολος είναι ο μονόλογος;

Όσο δύσκολος είναι και ο διάλογος ενδε­χομένως. Εδώ υπάρχει μια οπτική σκη­νοθετική της Θάλειας Ματίκα, η οποία με έχει τοποθετήσει ακινητοποιημένο μέσα σε έναν καμβά. Αυτή είναι η μεγαλύτε­ρη δυσκολία, η οποία εμπεριέχει και πνευματικούς κινδύνους αλλά και σωματικούς. Η οπτική της Θάλει­ας ήταν η αποτύπωση των παθών αυτού του ανθρώπου-συμβόλου.

Τάσος Ιορδανίδης-Θάλεια Ματίκα
Τάσος Ιορδανίδης-Θάλεια Ματίκα

Πώς είναι να σας σκηνοθε­τεί η σύζυγος σας (Θάλεια Μα­τίκα);

Συνεργαζόμαστε χρόνια, οπότε είναι κάτι το οποίο έχουμε συνηθίσει και δεν δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα. Σίγουρα σε αυτό που δίνω εγώ βα­ρύτητα είναι στην οπτική ματιά της Θάλειας, η οποία ήταν πολύ στοχοπροσηλωμένη σε αυτό το εγχεί­ρημα και έκανε μια εξαιρετική ανά­γνωση του έργου.

Η ερμηνεία σας στη συγκε­κριμένη παράσταση από κά­ποιους κριτικούς χαρακτηρίστηκε ως μία από τις καλύτερες της χρονιάς. Πώς αισθάνεστε γι' αυτό;

Όταν είναι καλές οι κριτικές, ας μη γελιόμαστε, χαιρόμαστε. Όταν έρχονται πάλι κακές κριτικές και βλέπω ότι δεν κρύβεται κάποιος δόλος από πίσω, προ­σπαθώ να τις χρησιμοποιώ προς όφελος μου για να γίνομαι καλύτερος.

Ποιες είναι οι δυσκολίες και ποιες οι ευκολίες στο να είσαι ζευγάρι με έναν άνθρωπο του ίδιου χώρου;

Μόνο ευεργετικό μπορεί να χαρακτηρι­στεί αυτό, καθώς ξέρουμε τις ανάγκες ο ένας του άλλου, τις εργασιακές και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες, αλλά και, κα­κά τα ψέματα, έχουμε πάνω-κάτω και τα ίδια ωράρια όταν είμαστε μαζί στο θέατρο. Οπότε είναι μια χαρά τα πράγματα.

Πηγή: Tv Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved