Γιορτή της μητέρας: Επώνυμες Ελληνίδες που γέννησαν μετά τα 40 plus (Photos)
Showbiz

Γιορτή της μητέρας: Επώνυμες Ελληνίδες που γέννησαν μετά τα 40 plus (Photos)

Γιορτή της μητέρας: Ο ρόλος της μιας μαμάς δεν έχει τελικά ηλικία.

Μπορεί παλιότερα να επικρατούσε η άποψη ότι το βιολογικό ρολόι μιας γυναίκας χτυπά νωρίς, όμως όσο τα χρόνια περνούν, το όριο ηλικίας όλο και αυξάνεται, με τις γυναίκες να αποκτούν παιδί και μετά την ηλικία των σαράντα plus.

Ώριμες πια, κατασταλαγμένες για τι θέλουν και πώς μπορούν να το διαχειριστούν, γυρίζουν το «βιολογικό ρολόι» και το πάνε εκεί που η καρδιά συναντά τη θέληση και την αγάπη.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, κάναμε ένα μικρό αφιέρωμα στις Ελληνίδες επώνυμες που έφεραν το πρώτο ή το δεύτερο παιδί τους μετά τα σαράντα.


H Iωάννα Παππά έφερε στον κόσμο στις 2 Αυγούστου 2019, το πρώτο της παιδί σε ηλικία 42 ετών.


«όταν αποφάσισα ότι θέλω να γίνω μητέρα, εξαρχής ήμουν συμβιβασμένη με το ενδεχόμενο ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο ή και αδύνατο. Είχα την τύχη να μην αντιμετωπίσω τέτοιες δυσκολίες. Αλλά αν είχα να κάνω ένα σχόλιο, θα έλεγα ότι όταν μια γυναίκα μπαίνει στη διαδικασία να γίνει μητέρα έχοντας ξεπεράσει τα 40, καλό είναι να το κάνει με πίστη, αισιοδοξία και ψυχραιμία, καθώς η στατιστική συχνά αποδεικνύεται λιγότερο απόλυτη»


Η ηθοποιός Βασιλική Ανδρίτσου γέννησε το πρώτο της παιδί, στα 46 χρόνια.


«Ήθελα να κάνω παιδάκι. Αυτό που ζώ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που φανταζόμουν, είναι χίλιες φορές καλύτερο. Όσες είστε μάνες το καταλαβαίνετε αυτό που λέω. Είμαι πια καλή δεν ξέρω πότε θα ξυπνήσει το τέρας που ήμουν. Ζω μεγάλες στιγμές. Δεν ξέρω τι έκανα τόσα χρόνια χωρίς το παιδί μου»


Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έφερε στον κόσμο την δεύτερη κόρη της στα 41 της χρόνια!


«Αν μπορούσα, θα έκανα πολλά παιδιά, να μην έχω το δίλημμα, κορίτσι ή αγόρι. Αλλά χαίρομαι που περιμένω κορίτσι. Ήθελα πολύ ένα δεύτερο παιδί. Να έχει η Λυδία παρέα, να πηγαίνουν μαζί σχολείο, να της μάθει πράγματα. Τώρα η Λυδία θα είναι η μεγάλη αδερφή. Τις ονειρεύομαι να μεγαλώνουν μαζί»


Η Ελένη Μενεγάκη απέκτησε την κορούλα της, Μαρίνα ενώ είχε κλείσει ήδη τα 45 έτη.


«44 έμεινα έγκυος, 45 γέννησα. Δεν με απασχολούσε ποτέ τι θα σκεφτεί ο καθένας για το τι θα κάνω εγώ στην προσωπική μου ζωή. Ποτέ δεν με απασχόλησε αυτό που κάνω τι αντίδραση μπορεί να έχει από τους άλλους. Θεωρώ πάντα ότι ο καθένας πρέπει να πηγαίνει τη ζωή του εκεί που κρίνει ότι είναι σωστό για τον ίδιο. Μπορεί να άκουσα έναν -δεν θέλω να ονοματίσω- που είπε “γιατί πάει και κάνει παιδί η Μενεγάκη”. Μία που το διάβασα, μία που το ξέχασα γιατί δεν με ενδιαφέρει κιόλας», είχε πει η Ελένη Μενεγάκη


Τον Σεπτέμβριο του 2015, στα 41 της χρόνια, η Ρούλα Ρέβη έφερε στον κόσμο τα δίδυμα μωρά της.


«Μάνα...2 αποκολλήσεις, μετάγγιση αίματος, περίδεση τραχήλου, ενδοηπατική χολόσταση, ζάχαρο, 72 ημέρες ακίνητη, 72 ημέρες με έναν ορό στα τρύπια χέρια μου, καισαρική την 33η εβδομάδα, τα μώρα μου 30 ημέρες στις θερμοκοιτίδες του Ιασώ. Ένας υπέροχος γιατρός (Παναγιώτης Ψαθάς) που με κοίταζε βαθιά μέσα στα μάτια. Ο 6ος όροφος του Ιασώ και τα κορίτσια του, η υπέροχη Μαρίνα Αντωνιάδου στη μονάδα, η αδερφή μου, η πολύτιμη αδερφή μου, οι λίγοι αλλά καλοί μου φίλοι, η φανταστική ψυχοθεραπεύτρια μου και ένας μαγικός, αξιολάτρευτος σύντροφος. Δίπλα μου κάθε ώρα και στιγμή με ένα τεράστιο χαμόγελο. Κάποτε όταν θα σταματήσουν τα δάκρυα να τρέχουν σαν ποτάμι και θα μπορώ να διηγηθώ το ταξίδι μου για να φτάσω στην μητρότητα, θα τα πω όλα στα παιδιά μου. Τα παιδιά μου...Τα παιδιά μου...Μπορώ να λέω τα παιδιά μου...Αν θα το ξανάκανα; Αύριο κιόλας ή μάλλον τώρα αμέσως θα έκανα όλα ξανά από την αρχή, γιατί έγινα ολόκληρη, γιατί έγινα....μάνα!».


Δείτε στη gallery που ακολουθεί ποιες άλλες επώνυμες Ελληνίδες έγιναν μανούλες στα σαράντα plus

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved