Αποκλειστικό: Γιάννης Ζουγανέλης: «Υπακούω αλλά τώρα φοβάμαι ότι μπαίνουμε στην υποταγή»
Showbiz

Αποκλειστικό: Γιάννης Ζουγανέλης: «Υπακούω αλλά τώρα φοβάμαι ότι μπαίνουμε στην υποταγή»

Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Η πανδημία μας έχει αποδιοργανώσει και το μέλλον όλων είναι αβέβαιο. 

Πριν ανακοινωθεί το νέο lockdown από τον πρωθυπουργό, είχε ανακοινωθεί το κλείσιμο των θεάτρων.

Κάτι που έφερε πολλές αντιδράσεις. Δεν είναι λίγοι και οι καλλιτέχνες που μίλησαν στο gossip-tv.gr και εξέφρασαν την άποψή τους, με τους περισσότερους να μη μπορούν να κρύψουν την αγανάκτησή τους.

Το gossip-tv.gr επικοινώνησε και με τον Γιάννη Ζουγανέλη ο οποίος δεν δίστασε επίσης να εκφράσει την απογοήτευσή του.

Όπως είπε μάλιστα, η εποχή αυτή τον αποδιοργανώνει σαν προσωπικότητα.

Νιώθω θυμωμένος

«Εγώ προσωπικά νιώθω θυμωμένος γιατί αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι η έκφρασή μου να κάνει τον αποδέκτη, τον κόσμο μας, καλύτερο, να τον κάνει να χαμογελάει, να σκέφτεται και να συγκινείται. Αυτή η εποχή με αποδιοργανώνει σαν προσωπικότητα.».

Από την υπακοή στην υποταγή

«Εγώ πάντα μπαίνω στην διαδικασία να υπακούσω όταν είναι απαραίτητο αλλά δεν μπαίνω στην υποταγή. Τώρα φοβάμαι ότι μπαίνουμε στην υποταγή. Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Πέρα από το έλλειμμα της έκφρασης και είναι και πρόβλημα βιοπορισμού για τους περισσότερους.

Στο θέατρο για να κολλήσεις κορονοϊό πρέπει να έχεις μέσο.

Νομίζω ότι κάναμε τα πάντα για να είμαστε ασφαλείς, αποδεχτήκαμε να εργαστούμε με το 30% των θέσεων για να μπορούν να είναι άνετοι οι άνθρωποι.

Εγώ νομίζω ότι στο θέατρο για να κολλήσεις κορονοϊό πρέπει να έχεις μέσο. Είχαμε λάβει όλα τα μέτρα και πραγματικά δεν ξέρω.

Θα κάνουμε κι εμείς τα αδύνατα δυνατά για την υγεία όλων μας αλλά πρέπει να εισακουστούμε κι εμείς.

Οι κυβερνήσεις έχουν την υποχρέωση να κάνουν και αντίμετρα, τα οποία δεν έγιναν. Είχαν υποσχεθεί ότι θα ανοίξουν τα θέατρα και μάλιστα ότι θα επιδοτηθούν κάποιες θέσεις και δεν έγινε τίποτα.

Προς τιμήν τους, πολλοί ηθοποιοί συνάδελφοί μου δούλευαν στα μπαρ για να μπορούν να τα φέρουν όλα εις πέρας. Σκεφτείτε τώρα τι έπαθαν αυτοί».

Τα μέτρα ασφαλείας στο θέατρο

«Θέλω επίσης να πω το εξής: Σας διαβεβαιώνω ότι τα θέατρα είναι χώροι που έχουν υποδεχτεί τον κόσμο με πολύ σεβασμό όλα τα χρόνια. Εξαίρεση αποτελούν ενδεχομένως κάποιες παραφωνίες κατά το παρελθόν. Έχετε υπόψιν σας ότι είναι οι πρώτοι ιδιωτικοί χώροι στους οποίους είχαν προσβασιμότητα οι ανάπηροι. Προσπαθούσαν πάντα για την υγιεινή στις τουαλέτες κτλ.
Σκεφτείτε ότι τώρα που κάναμε πρόβες στο θέατρο Βέμπο, ακόμα και εμείς, πριν μπούμε μέσα, πατούσαμε πάνω σε ένα ειδικό χαλάκι το οποίο είχε απολυμαντικό, φορούσαμε μάσκες ακόμα και στις πρόβες. Τις μάσκες τις βγάζαμε όταν είχαμε απόσταση 5 μέτρων ο ένας από τον άλλο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved