Διονύσης Παναγιωτάκης για θέατρα: «Πραγματικά ζούμε έναν μοντέρνο πόλεμο»!
Showbiz

Διονύσης Παναγιωτάκης για θέατρα: «Πραγματικά ζούμε έναν μοντέρνο πόλεμο»!

Ο Διονύσης Παναγιωτάκης μίλησε για την κατάσταση στα θέατρα εν όψει κορονοϊού.

O πρόεδρος των «Αθηναϊκών Θεάτρων» μίλησε για το πλήγμα που έχει δεχτεί ο καλλιτεχνικός χώρος και τα θέατρα!

«Πραγματικά ζούμε έναν μοντέρνο πόλεμο. Όλοι οι πόλεμοι άφησαν πληγές. Έτσι και αυτός. Με την πανδημία ο κλάδος του θεάτρου έδειξε πόσα προβλήματα έχει. Μας ανάγκασε να δούμε ότι για να διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης για τις θεατρικές επιχειρήσεις πρέπει να κάνουμε ένωση-σωματείο που να μας αντιπροσωπεύει στα υπουργεία και στους δημόσιους φορείς».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι περίεργο αλλά δεν υπήρχε. Μας ανάγκασε να εφαρμόζουμε σωστές εργασιακές συνθήκες γιατί μόνο έτσι οι εργαζόμενοι θα έχουν κάλυψη και επίδομα όταν κλείνει η επιχείρηση με κρατική εντολή. Μας ανάγκασε οι αίθουσες των θεάτρων να πληρούν τις προϋποθέσεις για μέτρα προστασίας απέναντι στη μετάδοση του ιού, με σωστό κλιματισμό και σωστή ταξιθεσία. Και σε αυτή την κρίση οι σωστοί επαγγελματίες θα αντέξουν περισσότερο».

Συμπλήρωσε: «Όλοι έχουμε τα ίδια προβλήματα, μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις. Αλλά όσοι ήταν οργανωμένοι ή αναγκάστηκαν να οργανωθούν θα είναι αυτοί που θα βγουν κερδισμένοι από την κρίση. Το κοινό θα αλλάξει συνήθειες. Έμαθε να κοιτάει και να επιλέγει χώρους με σωστές συνθήκες παραμονής στην αίθουσα και με όρους ασφαλείας. Οι επιλογές μας και οι αποφάσεις μας θα αλλάξουν».

«Έχουν μπει και άλλες παράμετροι που δεν μπορούμε πια να τις αγνοούμε. Αυτό είναι το καλό που θα μείνει στη μετά ΟθνΐΟ-19 εποχή. Μας έκανε καλύτερους επαγγελματίες στην οργάνωση της δουλειάς μας. Υπεύθυνους πολίτες στην τήρηση των μέτρων. Ευαίσθητους στα προβλήματα της κοινωνίας, στον συνάνθρωπο μας, στα παιδιά μας. Και καταλάβαμε ότι οι Έλληνες μπορούν. Όταν θέλουν, μπορούν να τα καταφέρουν και να πετύχουν», σύμφωνα με το περιοδικό Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved