Ιωσήφ Πολυζωίδης: «Mε θλίβουν τα υπόλοιπα προγράμματα που προβάλλονται»
Showbiz

Ιωσήφ Πολυζωίδης: «Mε θλίβουν τα υπόλοιπα προγράμματα που προβάλλονται»

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν και μετά από αρκετό διάστημα απουσίας από την τηλεόραση, o Ιωσήφ Πολυζωίδης επέστρεψε μέσα από τη νέα σειρά του Mega «Έξαψη».

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές και τη στρατιωτική του θητεία, αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

«Πήγα λίγο μεγάλος στη δραματική σχολή» λέει χιουμοριστικά. Ωστόσο, το «μικρόβιο» το κόλλησε μερικά χρόνια νωρίτερα, όταν συμμετείχε στο Θεατρικό Εργαστήρι Λουτρακίου. Το 1998 έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στην κοινωνική σειρά του Μega «Θύματα ειρήνης». Αυτό που θυμάται έντονα από εκείνη τη δουλειά είναι «η δυσκολία που είχε η τηλεόραση. Επειδή προερχόμουν από το θέατρο, μου φάνηκε πολύ δύσκολο το να μπορέσω να συνδέσω τα κομμάτια του ρόλου αποσπασματικά, ανάμεσα στις σκηνές», δηλώνει στο ΒΗΜΑgazino ο Ιωσήφ Πολυζωίδης.

Εκτοτε τον έχουμε συναντήσει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Σπάνιες είναι όμως οι φορές που ο Ιωσήφ «έμπλεκε» τις δουλειές του στην ίδια σεζόν. «Όταν κάνεις δύο ή τρία πράγματα ταυτόχρονα, το μυαλό αποσπάται. Πιστεύω ότι πρέπει κάθε φορά να δίνεις τον εαυτό σου σε αυτό που κάνεις. Έχω δουλέψει, βέβαια, την ίδια σεζόν και στο θέατρο και στην τηλεόραση, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι δεν πέρασα καλά».

Ραντεβού με την «Έξαψη»

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν τον βλέπουμε κάθε χρόνο στην τηλεόραση. Εφέτος όμως, που λόγω της πανδημίας τα θέατρα παραμένουν κλειστά, φαίνεται ότι ήταν η ιδανική συνθήκη για να επανέλθει στη μικρή οθόνη. Εδώ και μερικές εβδομάδες πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη δραματική σειρά του Μega «Έξαψη» (κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21.00). Υποδύεται τον Ορφέα Σαμπάνη, ένα από τα ικανότατα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος αναλαμβάνει τη διερεύνηση της «υπόθεσης Βίκυ Βούλγαρη». Το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης δεν του είναι άγνωστο, όπως και η αδελφή της Μαρίνα με την οποία διατηρούσε σοβαρό δεσμό και ποτέ δεν ξεπέρασε, παρά τον χωρισμό τους.
Οι συντελεστές της σειράς, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, ήταν ένας ακόμη λόγος που είπε το «ναι» σε αυτή τη δουλειά.

«Κατ' αρχάς, με τους περισσότερους ηθοποιούς της σειράς έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και είμαστε φίλοι. Σημαντικό ρόλο έπαιξε, επίσης, το γεγονός ότι τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Βασίλης Τσελεμέγκος. Ένας πολύ καλός σκηνοθέτης του χώρου που ξέρει πολύ καλά την τηλεόραση. Συν ότι έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο της Τίνας Καμπίτση. Νομίζω ότι όλα ήταν υπέρ στο να κάνω και πάλι τηλεόραση» αναφέρει ο γνωστός ηθοποιός.

Ακολουθώντας την τάση των τελευταίων ετών, παρακολουθεί και ο ίδιος κάποιες σειρές μέσω ψηφιακών πλατφόρμων, «γιατί μπορώ να δω όλα τα επεισόδια μαζεμένα». Ελληνική τηλεόραση όμως δεν βλέπει.

«Για να λέμε την αλήθεια, δεν βλέπω γιατί θλίβομαι. Πέρα από τη μυθοπλασία, η οποία έχει αρχίσει να ανακάμπτει και ποιοτικά και ποσοτικά, με θλίβουν τα υπόλοιπα προγράμματα που προβάλλονται. Είναι μια μόδα όμως που θα περάσει. Το ελπιδοφόρο είναι ότι έχουμε πλέον ωραίες σειρές. Οχι όσες στο παρελθόν, αλλά δουλειές καλογυρισμένες, με μεράκι. Το Mega έχει κάνει ένα άνοιγμα προς καλύτερες δουλειές με σειρές. Θεωρώ μια πάρα πολύ καλή δουλειά τον "Σιωπηλό δρόμο", που δεν υπολείπεται σε τίποτα των σειρών που προβάλλουν οι ξένες πλατφόρμες. Μακάρι να μπορέσουμε από εδώ και στο εξής να κάνουμε τέτοιες δουλειές» σχολιάζει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved