Η Ρίκα Διαλυνά ρίχνει τα βέλη της για τις νέες ηθοποιούς «Έχουν έπαρση- Νομίζουν ότι κάτι είναι»
Showbiz

Η Ρίκα Διαλυνά ρίχνει τα βέλη της για τις νέες ηθοποιούς «Έχουν έπαρση- Νομίζουν ότι κάτι είναι»

Η Ρίκα Διαλυνά είναι από τις πιο αγαπημένες και γοητευτικές ηθοποιούς, που έπαιξε δίπλα στα μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου και ξεχώρισε για το ταλέντο της.

Η Ρίκα Διαλυνά σε συνέντευξή της μίλησε για το αν έχει βιώσει κάποια άσχημη εμπειρία σε συνεργασία της, για τις εμφανίσεις της στις ταινίες που τις επιμελούνταν μόνη της.

Η Ρίκα Διαλυνά αναφέρθηκε στο αν οι οικονομικές απολαβές ήταν ικανοποιητικές αλλά και πώς ήταν η συνεργασία της με νεότερες ηθοποιούς.

-Οι σχέσεις σας με τους συμπρωταγωνιστές σας πώς ήταν; Έχετε βιώσει ποτέ κάποια άσχημη εμπειρία σε συνεργασία σας;

Η σχέση μου με όλους τους ηθοποιούς της εποχής εκείνης ήταν κάτι παραπάνω από άψογη. Ουδέποτε είχα πρόβλημα με κανέναν τους, καθώς ήταν όλοι άνθρωποι επιπέδου και δεν υπήρχε το στοιχείο του ανταγωνισμού. Αντίθετα, επειδή έχω συμμετάσχει και σε πιο σύγχρονες ταινίες, μπορώ να σου πω ότι οι κοπέλες ειδικά, που είναι πιο νέες στον χώρο, έχουνε μία ιδιαίτερη έπαρση και νομίζουν ότι κάτι είναι. Προσωπικά δεν επικροτώ αυτές τις συμπεριφορές και δεν ήμουν ποτέ έτσι εγώ, οπότε είναι κάτι που δεν το κατανοώ. Αυτά τα κορίτσια λοιπόν, που δεν είχαν χτίσει ακόμα μία καριέρα, αλλά παρ' όλα αυτά είχαν ένα παράδειγμα, έμπαιναν πρώτες να τις βάψουν, να τους φτιάξουν τα μαλλιά και να τις ντύσουν, χωρίς να τους ενδιαφέρει η σειρά με την οποία θα εμφανιζόμασταν στο έργο. Εγώ επειδή αυτά δεν τα μπορούσα και δεν ήθελα ποτέ να είμαι σταρ, ήθελα να είμαι μία καλή ηθοποιός που υπηρετώ με σεμνότητα το επάγγελμα, φρόντιζα να τα κάνω όλα μόνη μου και φυσικά δεν είχα και ιδιαίτερες σχέσεις μαζί τους, γιατί δεν μου αρέσει καθόλου η υπεροψία στους ανθρώπους.

-Όταν λέτε ότι τα κάνατε όλα μόνη σας, εννοείτε πως την εμφάνιση σας την επιμελούσασταν χωρίς τη βοήθεια ενδυματολόγου;

Διαθέτοντας γνώσεις από το εξωτερικό, ήξερα ποια ρούχα είναι κατάλληλα για ποια περίσταση και τι ένδυμα ταιριάζει σε κάθε ρόλο. Έτσι είχα κερδίσει το δικαίωμα να ντύνομαι μόνη μου και να περιποιούμαι την εμφάνιση μου με ρούχα από το βεστιάριο μου. Σε όλες τις ταινίες, το ντύσιμο μου το φρόντιζα εγώ, αλλά φυσικά το τελικό «οκ» το έδινε ο ενδυματολόγος. Επειδή για χρόνια διατηρούσα και μία μπουτίκ στο Κολωνάκι, πολλά από τα ρούχα που χρησιμοποιούσα στις ταινίες, τα έραβα μόνη μου! Ωστόσο και το make-up αλλά και τα μαλλιά μου, τις περισσότερες φορές τα έφτιαχνα χωρίς τη βοήθεια του κομμωτή ή της μακιγιέρ. Ξέρεις το σημαντικό για να αποδώσεις σε έναν ρόλο, είναι να νιώθεις άνετα με την εμφάνιση σου και να μην σε αποσπά από τον χαρακτήρα που έχεις να υποδυθείς. Αν ασχολείσαι συνέχεια με τα ρούχα ή τα μαλλιά σου επειδή σε ενοχλούν, χάνεται η μαγεία του ρόλου.

-Η επιλογή ενός ηθοποιού γινόταν με αξιοκρατικά κριτήρια; Τώρα πιστεύετε ότι υπάρχει αξιοκρατία;

Τότε δεν υπήρχε το κύκλωμα. Τότε οι επιλογές γίνονταν καθαρά επειδή υπήρχε το ταλέντο και όποιος άξιζε, έπαιρνε τον ρόλο. Τώρα δεν υπάρχει αξιοκρατία και συνήθως παίζει αυτός που έχει το μέσο. Αυτός είναι ο λόγος που έχω απορρίψει πολλές προτάσεις καθώς δεν μπορούσα να διανοηθώ, για παράδειγμα, ότι θα. έπρεπε να είμαι «κάτω» από έναν ηθοποιό που δεν τον ξέρει κανείς, αλλά λόγω των «γνωριμιών» του, έχει πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν με ενδιαφέρει η κατάταξη στην «αφίσα», αλλά κάποια πράγματα, όπως και να το κάνουμε, δεν γίνονται.

-Τα γυρίσματα της ταινίας ήταν σε καθημερινή βάση; Περνούσατε ευχάριστα;

Τότε τα γυρίσματα ήταν καθημερινά και επικρατούσε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, άκρως επαγγελματική. Οι ηθοποιοί της γενιάς αυτής ήταν ένας και ένας! Όλοι τους ξεχωριστοί, αξιόλογοι, ταλαντούχοι! Ήταν πολύ όμορφο να συνεργάζεσαι με τέτοιους ανθρώπους!

-Οι οικονομικές απολαβές ήταν ικανοποιητικές;

Τότε υπήρχαν πολλοί ηθοποιοί, οι οποίοι ήταν «μεγάλα ονόματα» και έπαιρναν πολλά λεφτά για μια ταινία. Εγώ δεν υπήρξα ποτέ από τους ανθρώπους που συζήτησα το οικονομικό κομμάτι. Δεν με ενδιέφερε, γιατί είχα άλλες δύο τέχνες, με τις οποίες ασχολούμουν και μου απέφεραν μεγάλο κέρδος. Τη ζωγραφική, που έκανα εκθέσεις και στο εξωτερικό και μάλιστα βραβεύτηκα στην Αμερική, και τη συγγραφή. Ήμουν υπεράνω χρημάτων, αλλά τώρα συνειδητοποιώ ότι αυτό ήταν λάθος, γιατί στην Ελλάδα αν δεν απαιτήσεις, δεν θα πάρεις! Τώρα δεν ξέρω ακριβώς πού κινούνται οι οικονομικές απολαβές διότι έχω 5 χρόνια να συμμετάσχω σε κάποια παράσταση ή ταινία, από προσωπική επιλογή!

-Έχετε ξεχωρίσει κάποιο νέο παιδί που πιστεύετε ότι είναι ταλαντούχο και θα πετύχει στον χώρο του θεάματος;

Υπάρχουν ταλαντούχα παιδιά! Το θέμα όμως είναι, ότι η εποχή δεν ευνοεί τα ταλέντα, όπως είπαμε και προηγουμένως. Επίσης θεωρώ ότι για να πετύχει κάποιος σε αυτόν τον χώρο, θέλει πολλή δουλειά και ταπεινότητα είπε η Ρίκα Διαλυνά στο περιοδικό Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved