Τσακίρογλου: «Οσο φτάνουμε προς το τέλος μας έχουμε ανάγκη να υποδυόμαστε ρόλους με πνευματικότητα»
Showbiz

Τσακίρογλου: «Οσο φτάνουμε προς το τέλος μας έχουμε ανάγκη να υποδυόμαστε ρόλους με πνευματικότητα»

Ο Νικήτας Τσακίρογλου πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά για τη ζωή του αγίου Παϊσίου που θα προβληθεί από την Cosmote TV.

Ο 83χρονος ηθοποιός, σε συνέντευξή του, εξωτερικεύει στο αναγνωστικό κοινό τις εσωτερικές ανησυχίες του. «Θεωρώ ευλογία το γεγονός ότι αυτή η σειρά ήρθε σε μια περίοδο που τα πάντα στο επάγγελμά μας είχαν παγώσει λόγω της πανδημίας.

Ηρθε λοιπόν να μου δώσει ανάσα ζωής ο ρόλος αυτός που υποδύομαι. Ο άγιος Αρσένιος γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στη Μικρά Ασία, γύρω στο 1840. Ηταν το ένα από τα δύο αγόρια του Ελευθερίου και της Βαρβάρας (επώνυμο Φράγκου ή Φραγκοπούλου). Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και από τους δύο γονείς του, με αποτέλεσμα να ανατραφεί από την αδελφή της μητέρας του, ενώ αργότερα μετέβη για εκπαιδευτικούς λόγους πρώτα στη Νίγδη -όπου τελούσε υπό την προστασία της αδελφής του πατέρα του- και έπειτα στη Σμύρνη.

Εκτός από ελληνικά ήξερε τουρκικά, αρμενικά και μερικά γαλλικά. Σε ηλικία 26 ετών εκάρη μοναχός στη Μονή του Τιμίου Προδρόμου στα Φλαβιανά της Καππαδοκίας, ενώ λίγο καιρό αργότερα χειροτονήθηκε διάκονος από τον επίσης Φαρασιώτη, μητροπολίτη Καισαρείας Παΐσιο Β΄ και στάλθηκε στη γενέτειρά του, όπου άσκησε παράλληλα χρέη διδασκάλου. Ολα αυτά είναι μέρος του ρόλου μου. Ας μην ξεχνάμε ότι πιστεύω πολύ στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στους αγίους μας» ανέφερε αρχικά ο Νικήτας Τσακίρογλου.

«Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί. Πήγαμε πέρυσι στο σπίτι του αγίου Παϊσίου, καταγράψαμε εικόνες, μιλήσαμε με ανθρώπους στο χωριό του, είδαμε πόσο ασκητικά ζούσε ο άγιος και πόσο ταπεινή μορφή υπήρξε. Προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε όλα τα στοιχεία του αγίου στην τηλεοπτική σειρά και νομίζω πως το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει».

Οπως εξομολογείται ο σπουδαίος ηθοποιός, η τηλεόραση, ο κινηματογράφος και το θέατρο έχουν ήδη περάσει σε μια άλλη σπουδαία διάσταση έργων που διδάσκουν πνευματικότητα: «Χαίρομαι γιατί η τηλεόραση μέσα από τα τόσα τηλεοπτικά προγράμματα που έχει δίνει τη δυνατότητα να αναδείξει και θέματα πνευματικότητας. Εχουμε πλέον ανάγκη να ασχοληθούμε με τέτοια θρησκευτικά θέματα. Η ορθόδοξη πίστη είναι ζωντανή και καθημερινά μας εκπλήσσει».

Οσο για το πώς του πρότειναν τον ρόλο; «Νομίζω πως με σκέφτηκαν λόγω της εξωτερικής μου εμφάνισης, που παραπέμπει σε μορφή αγίου. Στην ερώτηση αν ήταν δύσκολο να ενσαρκώσει έναν τέτοιο ρόλο, απαντά: «Νομίζω ο ρόλος ενός αγίου για να ενσαρκωθεί από έναν ηθοποιό γίνεται από εσωτερική ανάγκη. Ερχεται από την ψυχή σου, την καρδιά σου και διοχετεύεται στους ανθρώπους που απευθύνεσαι. Τι όμορφο πράγμα είναι να προβάλλουμε επιτέλους την πίστη μας. Φέτος μου δόθηκε η ευκαιρία και έπαιξα και στην ταινία για τον άγιο Νεκτάριο και αυτό είναι διπλή ευλογία για εμένα. Οσο εμείς οι ηθοποιοί φτάνουμε προς το τέλος μας έχουμε την ανάγκη να υποδυόμαστε ρόλους με πνευματικότητα. Το ίδιο νιώθω και εγώ τα τελευταία χρόνια», είπε στην Espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved