Σοφία Μανωλάκου: «Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε πάρα πολύ και με ωρίμασε πολύ μέσα μου»
Showbiz

Σοφία Μανωλάκου: «Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε πάρα πολύ και με ωρίμασε πολύ μέσα μου»

Την τελευταία δεκαετία απολαμβάνουμε τη Σοφία Μανωλάκου σε επιτυχημένες σειρές, αλλά και παραστάσεις.

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για το θέατρο και πόσο το έχει επηρεάσει η πανδημία. Αλλά και για την ψυχοθεραπεία που έχει κάνει στο παρελθόν και τι ήταν αυτό που την οδήγησε στον ειδικό.

-Η πανδημία επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει το θέατρο. Πώς το βιώνεις εσύ όλο αυτό;

Η αλήθεια είναι πως πέρυσι που εξαιτίας της πανδημίας, είχαμε καραντίνα, εγώ δούλευα συνέχεια, οπότε δεν το κατάλαβα τόσο. Η αλήθεια είναι ότι έχουν έρθει πολλές ανατροπές στη ζωή μας, σε όλους τους κλάδους. Εγώ να σκεφτείς, ότι φέτος μέσα σε έξι μήνες έχω παίξει σε τρεις παραστάσεις και σε μια τηλεοπτική σειρά. Είναι τόσο ασταθές το περιβάλλον αυτή τη στιγμή, που κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει.

-Νιώθεις ανασφάλεια;

Όχι γιατί αν ένιωθα ανασφάλεια, δεν θα επέλεγα αυτό το επάγγελμα. Ωστόσο σίγουρα μου είναι παράξενο όλο αυτό που συμβαίνει. Είναι φυσιολογικό για εμάς να ψάχνουμε για δουλειά ανά σεζόν, αλλά τώρα ψάχνουμε ανά πολύ μικρά χρονικά διαστήματα.

-Τον φοβήθηκες τον ιό; Αγχώθηκες;

Όταν πρωτοήρθε ο ιός, ήμουν πανικόβλητη. Φοβήθηκα πάρα πολύ και απομονώθηκα τελείως στο σπίτι. Όσο περνούσε ο καιρός, άρχισα λίγο να είμαι πιο ψύχραιμη, αλλά πάντα με μεγάλη προσοχή. Την στιγμή που λίγο αφέθηκα και δεν πρόσεχα τόσο πολύ, κόλλησα.

-Πώς το πέρασες;

Δύσκολα. Το πέρασα δύσκολα. Χρειάστηκε να πάω στο νοσοκομείο, γιατί μου είχε πέσει το οξυγόνο, παρότι εμβολιασμένη. Ο ιός υπάρχει ακόμα και γι’ αυτούς που δεν το πιστεύουν υπάρχει.

-Έχεις ένα αυτοάνοσο. Πώς εξελίσσεται; Έχεις μάθει να ζεις με αυτό;

Είναι σε ύφεση τώρα πια. Ευτυχώς το προλάβαμε στην αρχή του. Αυτό που μου είπε ο γιατρός, είναι ότι όλα τα αυτοάνοσα ξεκινούν από την κακή ψυχολογία, οπότε όσο διατηρώ καλή την ψυχολογία μου και με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, όλα είναι υπό έλεγχο.

-Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία στο παρελθόν. Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε στον ειδικό;

Ήμουν σε μια ηλικία που ένιωθα ότι δεν μπορώ να διαχειριστώ τον εαυτό μου. Ήθελα ουσιαστικά να με ανακαλύψω εμένα βαθύτερα και να δω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου και ποια πραγματικά είμαι. Άρχισαν να μου χτυπάνε διάφορα καμπανάκια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήθελα να πάω ένα βήμα παρακάτω και προτίμησα να το κάνω με τη βοήθεια ενός ειδικού. Θεωρώ πως αν κάναμε ψυχοθεραπεία από το σχολείο, η κοινωνία και ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος.

-Την συνεχίζεις την ψυχοθεραπεία;

Έχω σταματήσει, αλλά σκέφτομαι να την ξανά ξεκινήσω. Στην πραγματικότητα δεν το αφήνω ποτέ. Είμαι σε μια διαρκή αναζήτηση. Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε πάρα πολύ και με ωρίμασε πολύ μέσα μου.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved