Γιάννης Πιτταράς: «Η τηλεόραση είναι μόνο ομαδική δουλειά»
Showbiz

Γιάννης Πιτταράς: «Η τηλεόραση είναι μόνο ομαδική δουλειά»

«Από τις 6...» ο Γιάννης Πιτταράς αναζητεί έναν ουσιαστικό τρόπο για να μεταφέρει την επικαιρότητα.

Ο δημοσιογράφος μίλησε για τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Κοτταρίδη στην ΕΡΤ και για το ποιος είναι ο στόχος της εκπομπής.

Εχει αλλάξει κάτι στην εκπομπή σας ως προς το περιεχόμενο ή τη δομή της;

Τα δύο τελευταία χρόνια ως προς το περιεχόμενο δεν έχει αλλάξει κάτι, ασχολούμαστε με τον κορωνοϊό. Η μοναδική φορά μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια που δεν ασχοληθήκαμε με την πανδημία ήταν πριν από λίγες ημέρες που είχαμε την κακοκαιρία στην Αθήνα. Εκείνη την ημέρα δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά η λέξη «κορωνοϊός» και όλοι το σχολιάσαμε. Εχουν γίνει τόσο βιωματικά κάποια Πράγματα που μας φάνηκε περίεργο.

Αυτή η κατάσταση σας δημιουργεί ρουτίνα;

Δεν είναι θέμα ρουτίνας, όμως είναι ενοχλητικό και κουραστικό πια.

Το δυνατό χαρτί της ΕΡΤ είναι η σχέση της με την περιφέρεια. Είναι κάτι που χρειάζονται οι τηλεθεατές;

Το καταλαβαίνουμε, επειδή το δυνατό χαρτί μας πια είναι ο ίδιοςο κόσμος. Εντοπίζουμε την ανάγκη του κόσμου να ακούσει κάτι διαφορετικό και να πάρει απαντήσεις γι' αυτά που τον απασχολούν. Είναι μεγάλη μας χαρά όταν διαβάζουμε μηνύματα του κόσμου και όταν έχουμε τη δυνατότητα να απαντάμε.

Πού αποδίδετε την εξέλιξη της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια;

Κατά την άποψη μου, όλα οφείλονται στους ανθρώπους. Δεν πιστεύω σε μαγικές συνταγές, ούτε στο μάννα εξ ουρανού, μόνο στους ανθρώπους που έχουν μεράκι και φιλοδοξίες.

Ποιος είναι ο στόχος της εκπομπής σας; Ο στόχος είναι καθημερινός: Θέλουμε να είμαστε αξιοπρεπείς. Να είμαστε κοντά στον κόσμο και κάθε φορά να βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι για την επόμενη ημέρα.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Δημήτρη Κοτταρίδη;

Γνωριζόμαστε χρόνια. Εχουμε δουλέψει μαζί στο ρεπορτάζ οπότε ήταν πιο βολική η συνεργασία.

Ενας άνθρωπος που κάνει χρόνια ρεπορτάζ είναι εύκολο να αποποιηθεί αυτό τον ρόλο;

Εξακολουθώ να είμαι ρεπόρτερ-δημοσιογράφος, απλώς σε αυτή τη φάση παρουσιάζω περισσότερη ώρα τα θέματα. Όταν ήμουν ρεπόρτερ, έπρεπε να παρουσιάσω το θέμα μου σε ενάμισι λεπτό. Τώρα έχω τρεισήμισι ώρες και τριάντα θέματα.

Είναι ομαδική δουλειά η τηλεόραση;

Μόνο ομαδική! Δεν είμαστε μόνο εμείς που παρουσιάζουμε την εκπομπή, αλλά και οι άνθρωποι από πίσω που συνεισφέρουν και έχουν το δικό τους κομμάτι στην εκπομπή.

Πηγή:Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved