Μαρίζα Ρίζου: «Δεν χρωστάω σε κανέναν την καλλιτεχνική μου ύπαρξη»
Showbiz

Μαρίζα Ρίζου: «Δεν χρωστάω σε κανέναν την καλλιτεχνική μου ύπαρξη»

Η Μαρίζα Ρίζου είναι από τις τραγουδίστριες που σε μαγεύουν με τη φωνή τους.

Η ίδια εφέτος ανέλαβε και έναν νέο ρόλο, αυτόν του κριτή στο X-Factor. H αγαπημένη ερμηνεύτρια σε συνέντευξή της μίλησε για το πώς κυλάει η συνεργασία της με του άλλους κριτές του talent show και για το αν πιστεύει στους διαχωρισμούς της μουσικής.

Η συνεργασία σας με τους άλλους τρεις κριτές πώς κυλάει;

«Είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσουν αρμονικά τόσο διαφορετικές ενέργειες τόσο διαφορετικών ανθρώπων. Ο καθένας μας έχει τα δικά του, τις ανασφάλειες, τους φόβους, τον ναρκισσισμό, που έτσι κι αλλιώς σε εμάς τους καλλιτέχνες χοροπηδάει σε έξτρα δόση στην ψυχή μας, οπότε πραγματικά θα μπορούσε να είναι φιάσκο η κατάσταση. Ωστόσο, έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο και νιώθω ευγνώμων γιατί δεν εννοείται. Το βρίσκω υπέροχο να είμαστε τόσο διαφορετικοί, να διαφωνούμε σε στιγμές και παρ' όλα αυτά να συμπορευόμαστε με τόσο σεβασμό και αγάπη. Γελάμε πολύ η αλήθεια είναι. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που δουλεύω με αυτούς τους τρεις υπέροχους Κυρίους. Ο καθένας που κάνει είναι εξαιρετικός».

Και οι τέσσερις εκπροσωπείτε ένα διαφορετικό είδος μουσικής. Πιστεύετε στους διαχωρισμούς της μουσικής;

«Πιστεύω ότι η αισθητική του καθενός και Λ συνδέσεις που κάνει η ψυχή του είναι πολύ προσωπική υπόθεση και δεν μπορώ να θεωρώ ότι αυτά που αρέσει σε εμένα είναι το καλό και αυτό που αρέσει σε εσένα είναι το κακό. Δεν υπάρχουν πρόσημα για εμένα, υπάρχουν γούστα και εικαστικές, ηχητικές διαφοροποιήσεις. Χαίρομαι που σέβομαι όλα τα είδη και τους ήχους (δεν ήμουν έτσι παλιότερα, θεωρούσα πως ό,τι αρέσει σε εμένα είναι το καλύτερο) και που θα πάω να ακούσω πολύ διαφορετικά μεταξύ του πράγματα περνώντας παντού δεν θα τα ακούσω ποτέ στον προσωπικό μου χρόνο και ακόμα κι αν διαφωνώ αισθητικά».

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ένας καλλιτέχνης ρου ξεκινάει τώρα στον χώρο; Εσείς ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε στα πρώτα σας βήματα;

«Δεν ξέρω ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες για κάποιον που ξεκινάει τώρα. Το γνωρίζουν όσοι το βιώνουν. Πιστεύω όμως πώς ποτέ, σε καμία εποχή δεν θα υπήρχαν μόνο ευκολίες. Εγώ νιώθω πολύ τυχερή ας πούμε που δεν ενδιέφερα καμία εταιρεία στην αρχή μου. Αλλος μπορεί να γκρίνιαζε. Για εμένα ήταν ένα μεγάλο δώρο. Εκανα τα πράγματα με τον δικό μου τρόπο, στον χρόνο που θεωρούσα σωστό και δεν χρωστάω σε κανέναν την καλλιτεχνική μου ύπαρξη. Ταυτόχρονα έχω σταθερούς, σπουδαίους, πολύτιμους συνεργάτες όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά καμία εταιρεία δεν με "έφτιαξε", δεν έκανα viral ποτέ και χαίρομαι που δεν ήμουν και δεν είμαι της μόδας. Ολα γίνονται αργά και στιβαρά. Οπως τα ονειρεύτηκα δηλαδή».

Μουσικός, συνθέτρια, τραγουδίστρια. Ποια ιδιότητα σας χαρακτηρίζει περισσότερο και γιατί;

«Αγαπώ πολύ να γράφω μουσική για το θέατρο και τo κάνω κάθε χρόνο, ανακουφίζομαι και εκτονώνομα όταν μου βγαίνουν τα "ημερολογιακά" μου τραγούδια που μιλούν ακριβώς γι' αυτό που μου συμβαίνει εκείνη τη στιγμή που τα γράφω, τίποτα δεν συγκρίνεται με τα live».

Πηγή:Βήμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved