Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Θεωρώ το θέατρο αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου»
Showbiz

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Θεωρώ το θέατρο αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου»

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης περιοδεύει με το διαχρονικό έργο του Μολιέρου το «Κατά φαντασίαν ασθενής».

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για την παράσταση που συμμετέχει, ενώ ανέφερε τι είναι το θέατρο για εκείνον.

Το θέατρο να είναι για εσάς ζωτικής σημασίας. Είναι έτσι;

«Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ το θέατρο αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου. Το έχω ανάγκη σχεδόν όπως την τροφή και το νερό».

Θα λέγατε πως το κοινό ανταποκρίνεται περισσότερο μετά το κλείσιμο των αιθουσών λόγω πανδημίας;

«Σίγουρα υπάρχει μια αντικειμενική αύξηση της προσέλευσης. Η πορεία και η ιστορία θα δείξει αν αυτό είναι πρόσκαιρο ή όχι. Αυτό που όντως παρατηρώ και νιώθω είναι μια πραγματική ανάγκη για ουσιαστική ψυχαγωγία. Και από τη μεριά των θεατών αλλά και από τη μεριά των καλλιτεχνών να την προσφέρουν».

Φέτος είστε σε περιοδεία με ένα αγαπημένο έργο, το «Κατά φαντασίαν ασθενής»!

«Ναι, φέτος θα οργώσουμε την Ελλάδα με ένα από τα σπουδαιότερα έργα του Μολιέρου. 350 χρόνια μετά, απίστευτο το πόσο διαχρονικό μπορεί να είναι ένα έργο. Και αυτό το λέω με την εμπειρία της χειμερινής σεζόν, μιας και κάναμε αρκετές παραστάσεις με τον “Ασθενή” μας και η ανταπόκριση ήταν πραγματικά τεράστια».

Ο ήρωάς σας, ο Αργκάν, θα λέγατε πως είναι πάντα επίκαιρος; Και επίσης... η χώρα μας, μετά την πανδημία, πλήττεται από τέτοιους ήρωες τελικά;

«Από τη στιγμή που το ίδιο το έργο είναι επίκαιρο, δεν θα μπορούσε να μην είναι επίκαιρος ο πρωταγωνιστής του, ο Αργκάν. Πόσω μάλλον σήμερα. που μετά από δύο χρόνια παγκόσμιας πανδημίας οι “κατά φαντασίαν ασθενείς” μάλλον είναι πολλοί στον κόσμο αυτό! Ποιος άλλωστε δεν έχει πιάσει τον εαυτό του να νιώθει λίγο περίεργα και να μπαίνει στο internet να δει τι μπορεί να έχει η υγεία του;».

Ποιο είναι το νόημα που πρέπει πάντα να κρατάμε από αυτή την παράσταση;

«Οι άνθρωποι που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, θα φύγουν από το θέατρο έχοντας περάσει δύο ώρες γεμάτες γέλιο και υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία.

Αλλά κάθε ψυχαγωγία υψηλοί επιπέδου αφήνει σίγουρα πίσω της σκέψεις και προβληματισμούς που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Εδώ έχουμε έναν εύπορο ηλικιωμένο άνθρωπο που έχει το εξής τρωτό σημείο.

Πίστευε μονίμως ότι είναι άρρωστος. Αυτή την αδυναμία του προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάποιοι για να του αποσπάσουν χρήματα. Αρα έχουμε ένα πεδίο εύπορο για κωμωδία και παράλληλα ένα καμπανάκι να χτυπάει και να μας επισημαίνει πόσο πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14».

Πηγή:ΤV24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved