Μίκης Θεοδωράκης: Η ανατριχιαστική ερμηνεία του Μπάση στο μνημόσυνο και η συγκίνηση της Μαργαρίτας
Showbiz

Μίκης Θεοδωράκης: Η ανατριχιαστική ερμηνεία του Μπάση στο μνημόσυνο και η συγκίνηση της Μαργαρίτας

Το πρωί της Παρασκευής (2-09) στο Γαλατά Χανιών πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη

Αφού τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε κατάθεση λουλουδιών στο μνήμα ενώ συγκινητικές ήταν οι στιγμές οπού ο Δημήτρης Μπάσης, σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, zarpanews ερμήνευσε το τραγούδι “Μάνα μου και Παναγιά” συνοδεία μελών της ορχήστρας “Μίκης Θεοδωράκης”, ενώ ακολούθησαν τα τραγούδια “Στο περιγιάλι το κρυφό” και το “Δόξα τω Θεώ”.

Την ίδια ώρα η Μαργαρίτα Θοεδωράκη, καθισμένη στο μνήμα και φανερά συγκινημένη, σιγοτραγουδούσε μαζί του.

Δες το απόσπασμα

Ο Μίκης Θεοδωράκης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες και ως μια από τις επιδραστικότερες και σπουδαιότερες προσωπικότητες της Ελλάδας στο δεύτερο ήμισυ του 20ού αιώνα.

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ηρώδειο όπου θα τραγουδήσουν 18 τραγούδια του γνωστοί ηθοποιοί. Το Ίδρυμα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ θα πραγματοποιήσει μουσική παράσταση με τον τίτλο «ΘΥΜΗΣΕΣ!! 18 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» και τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος. Τη βραδιά θα παρουσιάσουν η Άννα Φόνσου και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης.

Θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Ελένη Ανουσάκη, Γιώργος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Καζάκος, Θάνος Καληώρας, Χρήστος Κάλλοου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Μαρία Κορινθίου, Νίνα Λοτσάρη, Σπύρος Μπιμπίλας, Νάντια Μπουλέ, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτης Πετράκης, Ελένη Ροδά, Κάρμεν Ρουγγέρη, Χάρης Ρώμας, Κερασία Σαμαρά, Φίλιππος Σοφιανός, Άννα Φόνσου.

Για τη Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Βασιλάς Καλλιτεχνική διευθύντρια: Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης

Συντονισμός και υπεύθυνη παραγωγής: Sophie Hayes

Υπεύθυνη τύπου & δημόσιες σχέσεις: Μαίρη Βιντιάδου

Μουσικοί: Θανάσης Βασιλάς μπουζούκι, κορυφαίος Γιάννης Ματσούκας μπουζούκι Δημήτρης Ανδρεάδης πιάνο - Ξενοφών Συμβουλίδης όμποε, φλογερές, μπαγλαμάς - Νίκος Γκιόλας κιθάρα - Αρτέμης Σαμαράς βιόλα - Λευτέρης Γρίβας ακορντεόν - Θεόδωρος Κουέλης μπάσο - Νίκος Σκομόπουλος ντραμς -Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης κρουστά

Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης τραγούδι

Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων
Δάσκαλος της Χορευτικής Ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων: Αναστάσιος Πλίτσης

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved