Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Θέλω πολύ ο κόσμος να συνδεθεί με αυτό που θα δει στη μικρή οθόνη»
Showbiz

Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Θέλω πολύ ο κόσμος να συνδεθεί με αυτό που θα δει στη μικρή οθόνη»

Κόρη γνωστών ηθοποιών, της Λίλας Καφαντάρη και του Βασίλη Μαυρομάτη, η Ηλιάνα Μαυρομάτη βρέθηκε από μικρή στη θεατρική πιάτσα.

Μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη και καλλιτεχνικές αναζητήσεις, από τις οποίες, ευτυχώς, δεν γλίτωσε.

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη εργάζεται στο θέατρο ήδη 15 χρόνια, με επιτυχίες τις οποίες οφείλει στον εαυτό της και μόνο. Σπούδασε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Θεατρικά Δρώμενα Ιασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου και παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και αυτοσχέδιασμού με τη σπουδαία Ελένη Σκότη.

Το θέατρο την καλοδέχτηκε και το 2015 την τίμησε με μία υποψηφιότητα για το Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για την παράσταση «Τίρζα, η βασίλισσα του ήλιου». Σήμερα προετοιμάζει νέους ηθοποιούς για την εισαγωγή τους στις δραματικές σχολές. Σοβαρό βιογραφικό, όχι αστεία για μια 37χρονη ηθοποιό.

Είναι αλήθεια τόσο σοβαρή όσο φαίνεται;

«Καλέ, για τα πανηγύρια είμαι! Ίσως είμαι λιγάκι κουμπωμένη στην αρχή, αλλά πραγματικά ποτέ δεν υπήρξα σνομπ ή “βαριά”. Άλλο πράγμα η καριέρα μου, άλλο η κοινωνική μου ζωή. Απλά, πάντα δούλευα αρκετά και έκανα ετερόκλητα και διαφορετικά πράγματα στην τέχνη μου», εξηγεί.

Υπάρχει χρόνος για φλερτ, έρωτα ή μια σχέση στη ζωή μιας τόσο πολυάσχολης γυναίκας;

«Όταν είσαι ερωτευμένος προλαβαίνεις τα πάντα, ο χρόνος διαστέλλεται και έχεις περίσσια ενέργεια. Τώρα είμαι συγκεντρωμένη στη δουλειά μου, αλλά δεν έχει τύχει και κάτι στην προσωπική μου ζωή που να με ιντριγκάρει. Οπότε μέχρι στιγμής απολαμβάνω τη συντροφιά των φίλων μου και του σκύλου μου, του Φώτη».

Πού συναντά κανείς όμως την Ηλιάνα; Σίγουρα όχι σε μπουζούκια ή σε πάλκα που ανεβαίνει τώρα λόγω του νέου της ρόλου.

«Στην εφηβεία μου πήγα πολύ μπουζούκι. Βρέθηκα επάνω σε πάγκους, τραπέζια και μπάρες. Ήμουν ροκ τύπος, όμως το φιλικό μου περιβάλλον είχε μανία με το λαϊκό τραγούδι, οπότε ακολουθούσα. Παντού μπορώ να περάσω καλά. Τώρα μάλιστα με το σίριαλ έχω αλλάξει και στυλ. Άρχισα να φοράω ξανά βάτες και αποφάσισα να τολμήσω vintage πινελιές - είναι άλλωστε και της μόδας».

Από τα Εξάρχεια του 2022 ταξιδεύουμε στο Αγρίνιο του 1984, μέσα στο σκοτεινό νυχτερινό κέντρο «Το Ονειρο». Στρας, λουλουδοπόλεμος, πιάτα, αλκοόλ, μαφία, δυνατοί προβολείς, χιλιόμετρα λαμέ, μυρωδιά από τσιγάρα, λαϊκές επιτυχίες με συνθεσάιζερ και ένας φόνος υφαίνουν την ιστορία του νέου φιλόδοξου σίριαλ του ALPHA «Αυτή η νύχτα μένει».

Δεν την αγχώνει όλη αυτή η αδημονία που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη σειρά από το πρώτο κιόλας τρέιλερ;

«Μακάρι να πάνε όλα καλά. Θέλω πολύ ο κόσμος να συνδεθεί με αυτό που θα δει στη μικρή οθόνη. Είναι μια συλλογική δουλειά που έχει όλες τις προϋποθέσεις και τους σωστούς συντελεστές ώστε να πάει καλά, και αυτό είναι ένα μεγάλο μου στοίχημα», λέει με αγωνία που μπορείς και να τη δικαιολογήσεις αφού η φετινή είναι μια ιδιαίτερη απαιτητική σεζόν με πάνω από 40 ελληνικές παραγωγές.

Η «Νύχτα», πάντως, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει την creme de la creme στο λαμπερό καστ της.

«Το καστ είναι καταπληκτικό και όλοι οι συνάδελφοι είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες, θεατρικοί ηθοποιοί με μεγάλη πείρα. Η αισθητική είναι κινηματογραφική και πολύ όμορφη», λέει η ηθοποιός στο Gala

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved