Νίκος Ξυδάκης: «Πανδοχείο είναι το τραγούδι. Δεν είναι πεντάστερο ξενοδοχείο»
Showbiz

Νίκος Ξυδάκης: «Πανδοχείο είναι το τραγούδι. Δεν είναι πεντάστερο ξενοδοχείο»

Ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης μιλάει με συναίσθημα και χιούμορ για τη μουσική του...

Ο Νίκος Ξυδάκης βλέπει τι βάσανο που έχει η επιτυχία. Τη χαρακτηρίζει ως «καημό της επιτυχίας». «Δεν τα πάω και πολύ καλά με τους ορισμούς. Τι είναι επιτυχία. Θα έλεγα πάντως κάτι σαν να ενεργείς σύμφωνα με τη βαθύτερη επιθυμία σου δίχως να την πολυσκέφτεσαι. Και αν είναι να ‘ρθει θε να ‘ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει».

Ο συνθέτης ακόμα περιμένει να γράψει «ένα καλύτερο τραγούδι από όσα έχω γράψει. Για τη διαδρομή μου δεν ξέρω αν έχω πάρει ικανοποίηση. Κερδισμένος, πιστεύω, έχω βγει από ό,τι έκανα μέχρι τώρα. Κάποιος μου έκανε μια εκτίμηση τι έχω χάσει σε οικονομικό επίπεδο. Πόσα χρήματα δηλαδή έχω χάσει. Εν γένει με τη στάση μου. Με ακρίβεια! Αλλά αυτό δεν είναι χάσιμο. Μια ζημιά είναι που αποκαθίσταται με κάποιον τρόπο». Το τραγούδι στον τόπο μας έχει μια συγκινητική ιστορία, σύμφωνα με τον Νίκο Ξυδάκη.

«Ακόμα και στην οποιαδήποτε πτώση του θα έλεγα. Αν την εντοπίσουμε στο σήμερα ή σε άλλη χρονική στιγμή. Είναι η ιστορία του συναισθήματος ενός ολόκληρου κόσμου. Και είναι τεράστια η ποικιλία του σε ύφος, στη μουσική, στα λόγια, σε μουσικούς, σε φωνές. Αρκεί κάποιος να το παρακολουθήσει. Αν δηλαδή το δεις και έτσι λίγο ιστορικά παρηγοριέσαι. Κάπου εκατόν πενήντα χρόνια κρατάει αυτή η ιστορία, για να μείνουμε στα νεότερα χρόνια, και όλο κάτι γίνεται. Ίσως να είναι κάπως κουρασμένη αυτή η ιστορία αλλά τα τραγούδια εν τέλει τα αγαπάς με τις αδυναμίες τους. Εξάλλου ένα πανδοχείο είναι το τραγούδι. Δεν είναι πεντάστερο ξενοδοχείο. Κι όμως μια αρχοντιά θα τη βρεις εκεί που δεν φαντάζεσαι».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved