Μαρία Κωνσταντάκη: «Αν δω κάτι να συμβαίνει δίπλα μου, θα πάρω τηλέφωνο και θα το καταγγείλω»
Showbiz

Μαρία Κωνσταντάκη: «Αν δω κάτι να συμβαίνει δίπλα μου, θα πάρω τηλέφωνο και θα το καταγγείλω»

Η Μαρία Κωνσταντάκη δείχνει ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη κοινωνικά και σχολιάζει όλα όσα έχουν δει τελευταία τα φώτα της δημοσιότητας και έχουν σοκάρει. 

Η ηθοποιός αναφερόμενη στο metoo στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και στις κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών τοποθετήθηκε σε αυτά τα φλέγοντα ζητήματα, δίνοντας φυσικά προτεραιότητα στα θύματα και όχι στους θύτες...

Μετά το metoo και όλες αυτές τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως νιώθεις πιο ασφαλής;

Νιώθω πιο ασφαλής για τα νέα παιδιά. Αισθάνομαι ότι έχουν περισσότερο τη δύναμη να μιλήσουν γι’ αυτό που τους συνέβη και να καταγγείλουν ένα γεγονός. Είμαστε σε άλλα χρόνια, και τηλεόρασης και θεάτρου. Οι αυθεντίες δεν είναι και τόσο αυθεντίες. Γιατί στα παλαιότερα χρόνια και στη δική μου γενιά, πόσο μάλλον πιο πίσω, υπήρχαν αυθεντίες που κανείς δεν μπορούσε να πει τίποτα. Όλα αυτά έτσι κι αλλιώς έχουν ραγίσει τα θεμέλια, έχουν σπάσει τα θεμέλια, οπότε δεν μπαίνουμε σε μια τέτοια λογική, και έτσι αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια. Ακόμα και στο κομμάτι της παιδικής κακοποίησης που βλέπουμε τώρα δεν είναι ότι τώρα ξαφνικά έγιναν όλα αυτά. Πάντοτε συνέβαινε, απλώς προφανώς τώρα τα θύματα αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια για να μιλήσουν. Νιώθουν πως κάποιους θα βρουν. Έχουμε γίνει λίγο πιο ευαίσθητοι και ίσως αν δω κάτι να συμβαίνει δίπ λα μου, θα πάρω τηλέφωνο και θα το καταγγείλω. Και εγώ η ίδια. Θα προσπαθήσω να προστατέψω τον συνάνθρωπο. Αυτό νομίζω είναι το κέρδος. Τώρα, οι θύτες θα είναι θύτες πάντα. Το θέμα είναι τα θύματα να μην είναι θύματα.

Νιώθεις ότι με τη συμμετοχή σου σε μια τέτοια παράσταση, που μοιάζει κόντρα σ’ εσένα, κάνεις και μια δήλωση σε καλλιτεχνικό επίπεδο;

Φυσικά ναι και εντελώς συνειδητά. Ήθελα καιρό να κάνω πράγματα και στο θέατρο και στην τηλεόραση διαφορετικά. Θεματολογικά η «Σεροτονίνη» με αφορά περισσότερο από οποιαδήποτε παράσταση έχω κάνει. Θα μου άρεσε πολύ να μπω στο κόσμο ομάδων και θιάσων που δουλεύουν με άλλες τεχνικές. Δεν είχα ξαναδουλέψει έτσι. Θα ήθελα να ανακαλύψω αυτούς τους δρόμους. Υπάρχει, όμως, αυτή η κατηγοριοποίηση και γι’ αυτό είμαι πολύ ευγνώμων στον Αγαρτζίδη, που έχουμε και ένα τηλεοπτικό παρελθόν ως Αστερόπη και Τριαντάφυλλος, και ήξερε ότι έχω και κάποιες άλλες δυνατότητες. Αν δεν υπήρχε αυτό το τηλεοπτικό συνταίριασμα, κανείς δεν θα τολμούσε να μου προτείνει κάτι τέτοιο. Θα λέγανε, έλα τώρα, μωρέ, αυτή που είχε κάνει τηλεόραση γιατί να μπορεί να κάνει αυτό. Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ, έχοντας καταφέρει να βιοπορίζομαι από τη δουλειά μου, να βρω χώρο για να κάνω αυτό που πραγματικά επιθυμώ. Ήρθε η ώρα να σπάσω κάποια στερεότυπα καλλιτεχνικά.

Πηγή: Η Αυγή

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved