Η Φωτεινή Ντεμίρη εξομολογήθηκε: «Δυστυχώς δεν έχουμε βάλει μυαλό»
Showbiz

Η Φωτεινή Ντεμίρη εξομολογήθηκε: «Δυστυχώς δεν έχουμε βάλει μυαλό»

Οι ηρωίδες που υποδύεται η Φωτεινή Ντεμίρη στο «Μαίρη Μαίρη» και στο «Κόκκινο ποτάμι» έχουν καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό και κάθε φορά αποθεώνεται από τους τηλεθεατές.

Η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στις σειρές που πρωταγωνιστεί αλλά και για τους ρόλους της.

Φέτος σας βλέπουμε σε δύο σίριαλ, στο «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» των Ρέππα Παπαθανασίου, στο MEGA, και στο «Κόκκινο ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη, στο OPEN, να υποδύεστε δύο τελείως διαφορετικές ηρωίδες...

Στο «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» κάνω κάποιες γκεστ εμφανίσεις, υποδυόμενη την πεθερά της μιας Μαίρης, η οποία έχει αντιπαλότητα με τη συμπεθέρα. Ουσιαστικά σκάβουμε η μία το λάκκο της άλλης, ξέρετε, αυτά τα ωραία που συμβαίνουν στις ελληνικές οικογένειες και αποδίδονται υπέροχα στην κωμωδία. Όμως, στην πορεία, όταν αυτή η κατάσταση οδηγεί τα παιδιά μας στο χωρισμό, ενώνουμε τις δυνάμεις -μας για να τον αποτρέψουμε. Στο «Κόκκινο ποτάμι» έχω ένα βασικό ρόλο και είναι μια σειρά στην οποία ήθελα πάρα πολύ να συμμετάσχω, παρακολουθώντας ως τηλεθεάτρια τον πρώτο κύκλο επεισοδίων. Χάρηκα πάρα πολύ, λοιπόν, που είμαι μέρος αυτής της δουλειάς και ευχαριστώ πολύ τη Χρύσα Ψωμαδέλλη, την casting director, που μου έδωσε την ευκαιρία. Εκεί υποδύομαι μια Πόντια που καταφθάνει στην Ελλάδα ως πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που, έχοντας περάσει τόσα δεινά εκεί από τους Τούρκους, κστάφεραν να επιβιώσουν από τις πορείες θανάτου, τις σφαγές και την πείνα και να φτάσουν στην Ελλάδα, άφησαν τελικά εδώ την τελευταία τους πνοή νικημένοι από τις κακουχίες. Στην Ελλάδα πέθανε το 60% των Ποντίων, διότι, για να λέμε την αλήθεια, δεν τους καλοδεχτήκαμε αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιοι κερδοσκόπησαν εις βάρος τους και η πλειονότητα του κόσμου τούς έβλεπε σαν εχθρούς. Κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει σήμερα με τους πρόσφυγες. Και ενώ τα έχουμε ζήσει στο πετσί μας όλα αυτά ως λαός και θα έπρεπε να κατανοούμε και να βοηθάμε, δυστυχώς δεν έχουμε βάλει μυαλό.

Μιλάμε για μια τραγωδία.

Ακριβώς. Και ο Μανούσος Μανουσάκης, αλλά και ο Σταύρος Αβδούλος, που γράφει το σενάριο, έχουν αποδώσει την ιστορία εξαιρετικά. Είναι συγκλονιστική και τόσο ζωντανή. Είναι η ιστορία μας που καταγράφεται, κάτι που εμένα προσωπικά με συγκινεί ιδιαίτερα. Θεωρώ ότι αυτό το σίριαλ είναι μια παρακαταθήκη για να βλέπουν οι νεότερες γενιές, και τώρα και στο μέλλον, τι συνέβη τότε.

Η ηρωίδα σας κουβαλά ένα μεγάλο σταυρό...

Η ηρωίδα μου, όπως και όλοι οι πρόσφυγες τότε, ανεβαίνει το δικό της γολγοθά. Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες από τις γιαγιάδες μας, διότι οι περισσότεροι έχουμε μια μικρασιατική ρίζα. Εμένα οι παππούδες μου, από την πλευρά της μαμάς μου, ήταν Μικρασιστες, όχι Πόντιοι, και είχα ακούσει πολλές αφηγήσεις τους. Και στη συνέχεια από τη μητέρα μου. Τώρα, στο «Κόκκινο ποτάμι», ενσαρκώνω μια γυναίκα που έχει περάσει όλον αυτό τον γολγοθά. Είναι πολύ συγκινητικός ο ρόλος μου. Εγώ τουλάχιστον έτσι τον βιώνω.

Πηγή: 7 μερες tv

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved